In je kuhinjski stol

Ivana Karlović i Vedrana Sekula Žeželj nakon dugogodišnjeg iskustva u projektiranju kuhinja otvorile su svoj studio Nobell, specijaliziran za kuhinje. Evo što kažu o trendovima u svijetu kuhinja

Kada bih trebala izdvojiti jedan komad namještaj koji je trenutno hit i koji odražava filozofiju uglednog njemačkog brenda Next125 bio bi definitivno – stol za kuhanje. Stol za kuhanje poseban je jer nudi fuziju stola i elemenata za pripremu hrane. U njegovo središte možemo položiti opremu za kuhanje, pranje namirnica, usisne nape – sve što poželimo. A potom, oko njega možemo sjesti, kao oko modernog ognjišta i uživati u hrani. Stol za kuhanje, izniman je dizajnerski iskorak i svojevrsna napredna verzija kuhinjskog otoka – rekla je Vedrana Sekula Žeželj, suvlasnica studija Nobell, specijaliziranog za projektiranje i izvedbu kuhinja njemačkih proizvođača.

Iza studija Nobell stoje Ivana Karlović i Vedrana Sekula Žeželj, dvije projektantice koje su se otisnule u poduzetničke vode nakon 33 godine zajedničkog iskustva u projektiranju i opremanju kuhinja radeći za renomirane salone i proizvođače. U tom razdoblju su osmislile i dovršile nekoliko tisuća kuhinja.

– I najzahtjevniji prostor se može pretvoriti u vrhunsku kuhinju, ako imate znanje i iskustvo. Zadatak je lakši kad radite s namještajem poput tvrtke Next125. To je inovativna kompanija koja uvodi pionirske elemente u kuhinju, od materijala i boja, do tehnologije i izvedbe. Želimo to iskustvo približiti hrvatskim kupcima, a mi ćemo se potruditi da svaki centimetar kuhinje bude funkcionalan i lijep – poručuje Vedrana Sekula Žeželj.

Njezina poslovna partnerica Ivana Karlović ima status jedne od najtraženijih projektantica kuhinja.

– Možemo ponuditi isti stil u cijelom domu; u predsoblju, blagovaonici, dnevnom boravku ili kupaonici možete imati namještaj od istog materijala, u istim bojama, tonovima, obradama. Fleksibilni modularni sistemi proizvođača s kojima radimo to omogućuju, kao i izvedbu u različitim cjenovnim razredima. Ne mislimo dijeliti kupce po kupovnoj moći i uvijek se prilagođavamo okvirima planirane investicije – kaže Ivana.

No, jesu li kuhinje preskupe za prosječni budžet? „Pobrinule smo se i za to“, odmah odgovaraju Ivana i Vedrana. U Nobellu osim brenda Next125 nude namještaj još dvaju njemačkih proizvođača – Schüller i Nobilia, pa je moguće kupiti kuhinju prosječnih gabarita već za 6.000 eura. U toj cijeni su uključeni i aparati, sudoper i slavina, kao i montaža i dostava u Zagrebu, kažu Ivana i Vedrana.

Za inspiraciju, uživajte u fotogaleriji Next125 kuhinja.