Idemo u novi showroom namještaja u Boškovićevoj

Mnoge stvari u Hrvatskoj su naopake. Često više cijenimo uvoz od domaće proizvodnje, kopije od autohtonog, kompozite od drva… Često ne cijenimo obiteljske tvrtke, male proizvođače, ručni rad, nego više vjerujemo korporacijama, internacionalkama… Ovako je nekako započeo moj razgovor s Marijanom Kolarom iz tvrtke FI.MA. koja je u Boškovićevoj nedavno otvorila svoj dućan Furniture modeling.

SANJA BISTRIČIĆ

Upravo iz tih razloga Marijan i njegova obitelj otvorili su ovaj mali showroom u centru Zagreba – u želji da približe građanima kvalitetu, autohtonost, drvo.

SANJA BISTRIČIĆ

Naime, svi proizvodi koje vidite napravljeni su od punog drva i to u njihovoj tvornici u Novoj Gradiški. Njihova tvornica zapošljava stotinjak zaposlenika, postoji od 1990-ih i do nedavno je bila orijentirana samo na izvoz i proizvodnju drvene građe.

SANJA BISTRIČIĆ

– Moj otac je godinama u ovom biznisu i ja sam odrastao uz drvo, šume, pilanu, organizaciju proizvodnje, distribucije. Da budem iskren, nisam mislio da ću se baviti ovim poslom, no kada je trebalo donijeti odluku o budućnosti ja sam shvatio da želim nastaviti graditi ono u što vjerujem – a to je kvaliteta i naše drvo – ispričao je Marijan Kolar koji je zajedno sa svojom obitelji u Boškovićevoj 18 napravio showroom na dvije etaže u kojemu je izloženo sve što njihova tvrtka radi.

SANJA BISTRIČIĆ

– Radimo drvene kuhinje, stolove, stolice, police, taburee, ograde, gazišta, seljačke podove… dakle apsolutno sve što možete zamisliti od drva.

SANJA BISTRIČIĆ

U ponudi imamo hrast, jasen, orah, bukvu i sve to u raznim bojama i uljima tako da se možemo prilagoditi svakom interijeru, a naša velika prednost su cijene – s obzirom da imamo vlastitu sirovinu, proizvodnju, strojeve…

SANJA BISTRIČIĆ

Naime, želja nam je da čovjek kod nas može za par tisuća kuna kupiti pravi kvalitetan drveni stol koji će mu trajati desetljećima, a ne da isto to radi distribucijskih marži plaća duplo skuplje – kaže Marijan.

SANJA BISTRIČIĆ

Veliki masivni drveni stolovi su od 4000 do 5500 kuna, ovisno o veličini, a velike nade polažu i na drvene kuhinje koje rade po mjeri.

SANJA BISTRIČIĆ

– Zapravo po mjeri vam možemo napraviti što god zamislite, a naša ideja je da čovjek kod nas dođe kupiti stol, a da mu na kraju opremimo kompletan stan – od kuhinje, dnevnog boravka do kupaonice i biblioteke, sve od našeg punog drva.

SANJA BISTRIČIĆ

Moj favorit su ovi multifunkcionalni taburei te ograde koje također rade po mjeri.

SANJA BISTRIČIĆ

Uživajte u fotografijama Sanje Bistričić.