Idemo kontra gužvi. Odmor u planinama i šumama

Uvik kontra, takva sorta. Moj top izbor kućica za odmor u Sloveniji

Obožavam Sloveniju i njihov entuzijazam za boravkom u prirodi. Planinarenje, bicikliranje, kajaking, trčanje… i tako svaki vikend, tijekom cijele godine. Upravo zato, svaki kutak Slovenije je na neki način uređen i osmišljen. Gdje god da odete, naći ćete neku zanimljivu rutu za šetnju, biciklizam, fini restorančić, kafić, muzej, mnoštvo zanimljivih outdoor aktivnosti… a da ni ne pričamo o brizi o prirodi te činjenici da je čak 60 posto Slovenije pod šumom. Potpuno psihičko i fizičko punjenje baterija.

Zato jako volim komadić ljeta, kada su kod nas na obali najveće gužve, provesti u Sloveniji. Da puno ne duljim, evo moj top izbor nerazvikanih, a divnih mjesta za odmor u Sloveniji. Vipava, Lendava, Zgornje Jezersko, Gornja Radgona…

FOREST GLAMPING RESORT BLAGUŠ

Slovenci obožavaju kampove i jedni su od prvih u regiji koji su masovno krenuli s glampingom. Evo linka na Forest glamping Blaguš. Kamp je idealan za parove ili obitelji s većom djecom. U jednoj kućici roditelji, a u drugoj tinejdžeri. Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

Wordpress Gallery Plugin Free

Forest Village Theodosius

Preslatka kućica u kojoj imate dojam da ste u divljini, no zapravo ste vrlo blizu centru Vipave, poznate vinarije, restorana… Btw blizu je i Postojna, a za cca pola sata ste i na kavi u Trstu. Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

Wordpress Gallery Plugin Free

Glamping house Julija Ivanjkovci

Glamping kuća Julia je dio imanja Jeruzalem kojeg vodi simpatičan mladi par. Kuća se nalazi usred vinograda, a na imanju imaju još nekoliko zanimljivih kuća. Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

Wordpress Gallery Plugin Free

Idyllic cottage in the beautiful Alps

Ovo je idealna kuća za dvije obitelji koje se žele družiti, ali istovremeno žele i privatnost. Na imaju, 20-ak metara jedna od druge, nalaze se dvije kućice za odmor. Idila u srcu prirode – šuma, svjež planinski zrak, privatnost… Evo linka. Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

Wordpress Gallery Plugin Free

Secret cottage, Lendava

I za kraj moj favorit po slatkoći. Romantična kućica u vinogradu u Lendavi. Evo linka za info… Za više slika kliknite na fotogaleriju dolje.

Wordpress Gallery Plugin Free