Idealno za skijaše i to one jako razmažene.

Puno vas je otišlo na skijanje. Mnogi iz raznih razloga nisu. Evo nečeg što bi se svidjelo i neskijašima koji žele cijele dane biti na toplom, ali i ozbiljnim skijašima kojima treba 600 km staza. Kad dobijemo na lotu idemo u Six Senses Courchevel

Često slušam razne rasprave skijaša i neskijaša. Neki gunđaju da ne vole skijanje jer im je prehladno, neki ga obožavaju, ali imaju velike zahtjeve oko staza, blizine i brzine žičara, ski-in / ski-outa. Neki pak žele lijep, ugodan smještaj i nisu toliko zahtjevni što se tiče infrastrukture. Neki baš jako žele ići i u apartmane i družiti se s cijelom obitelji i prijateljima, a neki bi rado da je sve oko njih divno i čisto te da o svemu brine netko drugi…

Six Senses Residences Courchevel

Možda imam rješenje – Six Senses Residences u Courchevelu. Da, Courchevel je mjesto koje će vjerojatno zadovoljiti i najzahtjevnije – 600 km uređenih staza u sklopu Tri doline, po mnogima najljepše zone za skijanje u Alpama koja ima gotovo uvijek i svugdje zagarantiran snijeg.

Six Senses Residences Courchevel

Courchevel je kolokvijalno “skijaški St.Tropez”, a to je jedno od onih naselja s gomilom ekskluzivnih hotela, apartmana, barova, restorana, dućana poput Cartiera i Rolexa, ali i mjesto s izvrsnim snijegom, ski-in / ski-outom praktički iz svake kuće i nekim posebnim francusko-alpskim šarmom.

Zato uopće ne čudi što ga voli svjetska elita koja se na njegov planinski aerodrom spusti svojim privatnim avionima…

Six Senses Residences Courchevel

A zašto je Six Senses tako poseban? Ukratko, to su jako luksuzni apartmani s posebnom vrstom usluge i izvrsnim spa-om.

Six Senses Residences Courchevel

Naime, Six Senses je lanac resorta na Maldivima, Sejšelima, Omanu, Tajlandu, Fijiju… i od nedavno u Francuskoj čija je posebnost upravo SPA s izvrsnim masažama, saunama te raznim tretmanima.

Six Senses Residences Courchevel

U tretmanima Six Senses SPA centra možete uživati u Parizu, Kreti, Mikeni, Marbelli, Gstaadu… ali ovaj u Courchevelu je prvi njihov resort sa smještajnim jedinicama u Europi.

Six Senses Residences Courchevel

Riječ je naime o 53 apartmana koje je uređivao londonski ured Morpheus i poznata dizajnerica interijera Eileen Johnston.

Six Senses Residences Courchevel

Evo kako to obično izgleda…

Six Senses Residences Courchevel

No, u Six Sensesu interijer je samo jedna od stvari s kojom privlače svoje goste, a osim SPA-a tu je i posebna 24/7 concierge usluga, odnosno osoba koja se brine apsolutno o svemu.

Six Senses Residences Courchevel

– Naš concierge, asisitira u svim aspektima boravka… rezervacije ručkova/večera, ski škole, privatni catering, eventi, aktivnosti svih vrsta, prijevozi i transporti unutar naselja, a naša posebnost je i takozvana “Six Senses skijaška koliba” na platou La Croisette, otkud kreću brojne žičare i u kojoj naši gosti dobijaju svoje servisirane skije, zagrijane pancerice, gdje postoji prostor za osvježenje, odmor – objasnili su u Six Senses Ski Lodge.

Six Senses Residences Courchevel

I koliko to sve košta? Za ovu sezonu ne znam jer je sve bukirano, ali za iduću od 5 do 35.000 eura na tjedan. Znam da je jako, jako puno, ali evo zašto… Obavezno pogledati i maštati :)

Evo i još malo fotografija…