Hotel za ljubitelje dizajna i urbanog života

Kako izgledaju hoteli nove generacije za ljude koji vole putovanja, druženja, susrete? Odgovor smo pronašli u hotelu Tribe Budapest Stadium kojega je nedavno završio slovenski arhitektonski studio AKSL

Jednom sam čula rečenicu koja mi se jako svidjela. “Hotel mora biti po svemu bolji, uzbudljiviji, ljepši od onog što imate kod kuće”. Istina – takve hotele volimo. Oni nas inspiriraju, daju nam ideje, vesele nas… takvim hotelima rado se vraćamo.

Jedan od takvih hotela je novootvoreni Tribe stadium hotel u Budimpešti. Tribe Hotels je relativno novi hotelski brend hotela pokrenut 2017. godine za ljude koji vole dizajn, putuju na urbana mjesta i zanimljive lokacije.

Nudi zanimljiv dizajn, raznovrsne sadržaje, fotogenične ambijente, finu hranu i pića, gostoprimstvo, ugodnost, ležernost…

TAMAS PAL

– Sve je počelo još 2019. kada smo na natječaju osvoji 1. nagradu za projekt novog hotela za lanac Tribe Hotels u Budimpešti. No, sam projekt odvijao se u vrlo posebnim uvjetima, tijekom pandemije i nekoliko lockdowna, pa je cijela komunikacija bila ograničena na videokonferencije i online komunikaciju. Zbog toga je projektiranje bilo još izazovnije i projekt posebniji – prisjeća se Špela Leskovic iz arhitektonskog studija AKSL arhitekti dodavši kako je nakon razumijevanja DNK-a brenda, definiran novi dizajn interijera hotela.

TAMAS PAL

– Glavna ideja bila je mreža linija koje se križaju tvoreći niz kvadrata ili pravokutnika, ali istovremeno govore o redu, eleganciji, raskrižju putova, susretima. Jezik dizajna i nekoliko dodirnih točaka putovanja gostiju razvijeni su tamo gdje se mreža susreće i gdje postaje nezaboravan simbol na nečijem putovanju. Zbog važnosti prvog dojma prilikom ulaska gosta u hotel, stvorili smo prostorne žarišne točke i točke interesa. Ovo je važno ne samo za orijentaciju osobe, već je i poseban atribut cjelokupnog dizajna – objašnjavaju AKSL arhitekti.

TAMAS PAL

Ulazno predvorje je prostor dvostruke visine, u kojem se nalazi veličanstven Flosov luster, a desno od ulaza nalazi se recepcija za goste.

TAMAS PAL

– F&B zona nudi prostor za 200 osoba. Uključuje bar u predvorju, restoran i višenamjenski prostor koji se može koristiti za razne evente i privatna događanja. Srce F&B zone je otvorena kuhinja u kojoj gosti mogu komunicirati s kuhinjskim osobljem.

TAMAS PAL

Blagovaonica je prostor s nekoliko tipologija sjedenja. F&B zona je izravno povezana s MICE zonom gdje se nalaze 2 manje sale za sastanke i veća dvorana, dostupne hotelskim i vanjskim korisnicima.

TAMAS PAL

Hotel ima pet prostorija za sastanke s izlazom na vanjsku terasu, idealne za konferencije, manje evente i sastanke. Svi ti prostori su klimatizirani, prirodno osvijetljeni i opremljeni najnovijom audio-vizualnom tehnologijom – objašnjavaju arhitekti.

A kakve su sobe?

TAMAS PAL

– Sobe su dizajnirane racionalno, s aspekta pružanja svih potrebnih funkcija te uz želju da gostu pružaju osjećaj pristupačnog luksuza i elegancije. Uzglavlja su presvučena tekstilom s pepita uzorkom koji pruža dašak sofisticiranosti i vizualne upečatljivosti, dodajući teksturu i toplinu sobi. Svaka soba ima i nekoliko dizajnerskih komada: Verner Panton Flowerpot stolnu lampu, Rondo ogledalo Zieta Studija, Miniforms Pele stolicu od crvenog baršuna… Osim standardnih soba tu su i apartmani koji su još raskošniji i veći – objašnjavaju arhitekti.

BOOKING.COM

Na 8. katu nalazi se živahni bar na krovu gdje se možete odmoriti na kraju dana. Bar nudi spektakularan pogled na Budimpeštu i fantastičan izbor prepoznatljivih koktela i posebnih kava. Dizajniran je s nekoliko mikroambijenata od visokih stolica, do udobnog nižeg sjedenja. Na kraju terase pronaći ćete drvenu terasu koja omogućava doživljaj dolaska u privatni vrt sa spektakularnim pogledom na grad.

BOOKING.COM