Hoće li ovako izgledati novi namještaj za kafiće?

Jesmo li na prekretnici? Kako će lockdown, korona i potres utjecati na trendove na dizajnerskoj sceni interijera?

Prije par dana Ana s Fashion.hr-a me pitala da joj prokomentiram trendove u interijerima. Moram priznati da sam se tada jako zamislila jer ono što sigurno znam je da smo na prekretnici i da baršun, zlato, terazzo i mramor, koji su dosad vladali interijerima, nakon svjetske pandemije i lockdowna sigurno neće više biti istog sjaja.

MUUTO

Rekla sam tada Ani: sigurna sam da i u svijetu interijera kreće “novo normalno”. I dok bi se ovih dana vraćali iz Milana inspirirani novitetima i čarobnim instalacijama, sada razmišljamo kako ostati normalan u tom “novom normalnom”. Kako zadržati neke stare navike, a prilagoditi ih novim prilikama?

MUUTO

Svaka kriza je novi početak. Sjećate li se 2008. godine kada su se nakon svjetske krize počeli pojavljivati potpuno drugačiji interijeri – kreativni low cost interijeri sa smjelim, potpuno revolucionarnim idejama?

Jeftine OSB ploče tada su postale hit, a vidljive instalacije i rasvjeta s najobičnijim kablovima i žaruljama još je godinama nakon završetka krize bila trend. Svijetom interijera zavladao je taj “industrijski stil, iako su se tržišta oporavila te se izgubila primarna funkcija.

MUUTO

Dapače, dogodilo se da su se godinama namjerno “ogoljavali” interijeri te da je stara cigla koštala više od nove…

Hoće li se ponovno dogoditi, nešto slično? Neki novi ‘krizni’ interijeri?

MUUTO

Možda. Ali sigurno znam da će kafići, restorani, čekaonice u ordinacijama i lobby barevi u hotelima izgledati drugačije nego danas.

Možda baš ovako?

MUUTO

S visokim naslonima i separeima kao bi ljudi mogli dobiti što veću zaštitu i privatnost. Separei koji su ujedno i radne stanice i mali uredi koji omogućavaju zaštitu i privatnost. Nešto poput ove Muutove kolekcije…

MUUTO

Svašta će biti normalno u tom “novom normalnom”.

Btw bez puno objašnjavanja, pogledajte ovaj video…