Showroom iz snova za udobne snove

Hespo je u robnoj kući Ambienta u Novom Zagrebu na 300-tinjak kvadrata otvorio svoj najveći salon snova u Hrvatskoj. Evo priče

Nakon gotovo 30 godina Hespo je odlučio otvoriti svoj dućan – i to ne jedan nego 10. Pričala sam vam o njihovom showroomu u zagrebačkoj Gundulićevoj, mediteranskim dućanima u Splitu i Šibeniku. U međuvremenu se otvorio njihov dućan u Supernovi Dubrava, u Osijeku, Varaždinu, uskoro će i u Rijeci, Puli…

SANJA BISTRIČIĆ

Svaki je sličan, a opet različit. S nekom sličnom, ali opet drugačijom pričom, prilagođenom ambijentu i podneblju. Posebno mi je drago da se ovih dana otvorio Hespo u zagrebačkoj Ambienti, robnoj kući koja je nekada bila sinonim namještaja i koja se polako ponovno diže.

Naime, pred 50-ak godina robna kuća u Resselovoj ulici, koju je projektirao arhitekt Zdravko Moslavac, bila je jedno od najuglednijih mjesta u Zagrebu za kupnju namještaja. Smještena preko puta Zagrebačkog velesajma, okupljala je tadašnje najbolje proizvođače namještaja te je bila mjesto gdje se opremao dom. Prvo se zvala Upin, a 80-ih je zgrada postala Exportdrvo Ambienta koji je okupljao različite hrvatske proizvođače.

U to vrijeme u robnoj kući namještaja održavale su se izložbe radova Miroslava Šuteja, Hanibala Salvara i ostalih velikana, no 90-e i 2000-te bile su loše godine za domaći dizajn i industriju namještaja te je Ambienta, kao kuća hrvatskog namještaja počela sve više gubiti svoj sjaj.

SANJA BISTRIČIĆ

Danas, napokon, iz Ambiente stižu dobre vijesti i specijalizirani dućani namještaja se polako počinju vraćati u staru ljepoticu.

SANJA BISTRIČIĆ

Ovih dana u Ambienti na 300-tinjak kvadrata otvorio se Hespo, ugledni domaći brend madraca, kreveta i namještaja koji se može pohvaliti 30-godišnjom tradicijom i činjenicom da su njihovi madraci prisutni u svim najluksuznijim hotelima u Hrvatskoj.

SANJA BISTRIČIĆ

Uređenje ovog, a i svih ostalih Hespovih dućana, uredio je studio Design House, na čelu s arhitektima Suzi Švelić Škevin i Draženom Bankovićem koji su željeli napraviti salon snova – odnosno udoban i funkcionalan showroom u kojem se čovjek u miru može leći i opustiti te isprobati sve krevete i madrace, ali i razgledati sve tkanine, materijale, jastuke, asesoare te posavjetovati se sa stručnim osobljem oko udobnog spavanja.

SANJA BISTRIČIĆ

Kakav madrac odabrati za ljude koji se stalno znoje, kakav za one kojima je stalno hladno, kakav za one koji žele spavati kao u oblacima, a kakav za one koji vole tvrđe madrace? Može li bračni krevet imati jednu tvrđu, a drugu mekšu stranu kako bi bio idealan osobama različitih kilaža? Kakav madrac se preporučuje za djecu?

Prostor je zamišljen da sve te dileme otkrijete na vlastitoj koži i zato je napravljena velika zona udobnosti u kojima možete isprobati ono što vam najbolje odgovara. Za one koji o spavanju žele znati više tu su “stručnjaci za spavanje” koji će vas uputiti u tajne madraca i udobnijeg spavanja. Upravo iz tog razloga showroom ima nekoliko zona za sjedenje i konzultacije…

SANJA BISTRIČIĆ

Kako bi se ljudi osjećali ugodno korišteni su prirodni materijali i boje – cigla, drvo, zelenilo. Ugođaj topline doma, upotpunjen s Hespovim namještajem koji se također proizvodi u Prelogu, upotpunjen je dekorima i detaljima nizozemskog proizvođača By Boo.

SANJA BISTRIČIĆ

By Boo mi je potpuno otkriće. Nizozemski brend divnih dekoracija i manjih komada namještaja i tepiha. Cijene su usklađene s kvalitetom, na što vjerujem, posebno u novoj normalnosti, puno više pazimo.

Da ne duljim, evo fotogalerije s fotkama.

Wordpress Gallery Plugin Free