Hand made bombon s Trešnjevke

Obožavam mlade, kreativne i skromne ljude, makar skromnost često nije vrlina. A danas vas vodim u Jumu, jedan predivan mali dućančić na Trešnjevci, za kojeg uistinu malo tko zna, a u njemu možete kupiti i naručiti divne i povoljne personalizirane poklone

Curke, sve ćete dobiti Nemrem šalice. Zašto? Evo slijedi priča… Instagram je jedan od mojih dnevnih rituala i baš s guštom pogledam što rade moje frendice, blogerice, domaći i strani mediji, brendovi… Sasvim slučajno tako, naletim na ove Nemrem šalice i totalno se oduševim. U tom trenutku mislila sam da su to šalice koje je lansirao Franck ili netko sličan za svoj Coffee to go. No, nije ni blizu.

nemrem-porculanska
INSTAGRAM @lilihalodecoration

Za par dana, opet posve slučajno, gledam blog drage Lidije Tomas Matijević iz Lilihalodecoration. Lidija piše: “od sada moje naljepnice možete nabaviti i u dućanu Juma i stavlja ovu sliku.”

FOTO: LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ / lilihalodecoration.blogspot.hr
FOTO: LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Opet potpuno krivo mislim da je Juma neki skandinavski dućan jer znam koliko Lidija brije na Skandinavce… No, onda pogledam malo bolje i vidim Trešnjevka, Vukovarska 16, radno vrijeme od 12 do 18 sati.

Zaputim se odmah tamo i naletim na divnu samozatajnu djevojku širokog osmijeha.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ / lilihalodecoration.blogspot.hr
LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Ona se zove Martina, djevojački Jug, zato i brend nosi naziv Juma. Dućančić je mali, sitan, presladak, a tek stvari…

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ / lilihalodecoration.blogspot.hr
LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Sve je hand made, jako kvalitetno i lijepo izrađeno, moderno, sa stilom i prilično povoljno. Šalice joj koštaju 60 kuna, (ja sam naletila na neke neke genijalne na saleu za 20 kn), termošalice za 80 kn, maskice za iPhone 80, dekice za 100, jastuci za 100 kn, podmetači za 50, šlafroci za 250, hoodice za 200 kn.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ / lilihalodecoration.blogspot.hr
LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

I sve to vrlo kvalitetno, od finih kvalitetnih materijala i personalizirano.

Da, dobro ste pročitali. Martina u svom officeu ima strojeve, završila je industrijski dizajn i jako se kuži u proizvodnju i može vam zapravo otisnuti što god vam padne na pamet na tekstil, keramiku, plastiku…

S obzirom na njene umjetničke i dizajnerske sklonosti, vi možete sami imati i neku okvirnu ideju ili možda neku sliku, a Martina će odraditi sve ostalo jer se cura odlično razumije u dizajn i procese te limite proizvodnje.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ / lilihalodecoration.blogspot.hr
LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Martina, kako se ne zna za tebe? Imaš dućan već dvije godine?

– Pa ne znam – samozatajno će Martina bježeći od fotoaparata, objašnjavajući mi kako se nikako ne voli fotografirati te da s vlastitog vjenčanja ima svega četiri ispozirane slike. Nije niti netko tko se reklamira, gura, nameće, pa zato za nju znaju samo istinski ljubitelji hand madea koji je slijede na društvenim mrežama te slučajni šetači koji navrate kod nje u dućan.

– Nekada zna biti jako teško i da nije bilo Burze zahvaljujući koje sam pokrenula proces samozapošljavanja i uložila u strojeve, jako bih teško uspjela ovo pokrenuti – priča Martina kojoj su velika ljubav interijeri. Upravo zbog toga kod nje ćete naći puno malih, slatkih dekoracija s kojima možete oplemeniti dom.

juma-zagreb-10
LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Želja joj je još više razvijati proizvode za dom, pa joj svako malo padne na pamet nešto novo što isproba otisnuti. Nedavno je tako isprobala i print na keramičkim pločicama, a što sve ima u ponudi možete razgledati u njenom malom dućanu.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ / lilihalodecoration.blogspot.hr

Prostor je sama uredila s minimalnim sredstvima i intervencijama. I još jedan dokaz da i obična naljepnica za zid može jako transformirati i podiči prostor.

I za kraj, evo još malo fotkica iz Martininog asortimana…

cymera_20161203_070507
dekica s otisnutim dječjim crtežima
cymera_20161203_071552
razne vrse čaša, šalica, podmetača, jastučnica…
fb_img_1480746705141
naljepnice, slike…
batman
jastuci i jastučnice
podmetaci-s-obradenim-fotkama
podmetači, posudice, puzzle, pozivnice…
maroko-salice
torbe, pregače, pa i čaše u marokanskom stilu…
maroko-jastuci
…zidne naljepnice, jastuci, jastučnice.
fb_img_1480746714616
Šalice s inicijalima, zidne naljepnice i svašta još nešto…