Dvije bijele blizanke iz okolice Vrsara

Danas vam predstavljamo dvije male kuće za odmor čiji dizajn interijera potpisuje Sandro Užila

Obožavam mlade ljude, a pogotovo one kojima ništa u životu nije teško. Jedan od takvih je mladi dizajner / građevinar / geodet / 3d stručnjak Sandro Užila.

Prije nekoliko dana pokazala sam vam njegov najnoviji projekt, NOSH Cosmopolitan bar u Rijeci, a danas vam pokazujem njegov najdraži projekt – vile Sepera i Mandolata, dvije vile za odmor na kojima je imao kako kaže, vatreno krštenje sa svih strana.

– Ja sam zapravo htio biti nogometaš – smije se Sandro Užila i započinje svoju priču.

Koridor 27

– Bili smo siromašni i u jednom trenutku mama me jako teško školovala. S druge strane bio sam dobar učenik, bio dobar u nogometu i nekako se otvorila mogućnost da odem u srednju školu u Italiju. Upisao sam geodetsku školu jer su me matematika uvijek zanimala, a mislio sam da ću s tim lako moći sam stati na noge i početi zarađivati. Zapravo, bio sam u pravu. Nakon geodezije koja tamo traje 5 godina, upisao sam i građevinu u Italiji te vrlo brzo počeo raditi i taj posao. Paralelno s tim, mojoj obitelji u Poreču bilo je financijski sve teže pa sam se vratio doma i počeo tu raditi. Bilo je to vrijeme kada su se radile legalizacije i odmah sam se zaposlio u arhitektonskom birou. Svidio mi se taj posao, u Veneciji sam uz rad upisao Akademiju za dizajn, interijere i 3D animaciju… Uglavnom, sve to me dovelo do toga da danas imam svoj ured, divne projekte, zaposlenike i da financijski mogu izdržavati obitelj. Sretan sam jako zbog toga – kaže Sandro Užila, dodajući kako mu nije problem raditi ni 20 sati dnevno kada nešto čovjek voli.

Koridor 27

– Sjećam se, kada su se gradile ove kuće, ja sam dvaput dnevno dolazio na gradilište i praktički stalno bio ovdje. Radio sam nadzor i interijer jer mi moje obrazovanje dopušta da radim oba ta posla. Vjerojatno mi je zbog toga i lakše raditi jer imam uvid i u građevinsku, inžinjersku i umjetničko-dizajnersku struku – kaže Sandro, nastavivši priču o ovim vilama u okolici Vrsara.

Koridor 27

– U tom projektu bile su 4 vile i zvale su se Formasina villas. Dvije su bile tradicionalnije, a dvije suvremenije. Kod uređenja interijera trudio sam se povezati ih u jednu cjelinu, a opet svakoj dati neku prepoznatljivost. Kod ove dvije vile, Mandolata i Sepera, arhitekt je bio zamislio da su potpuno bijele. White beach villas. Ja sam se nadovezao na njegovu ideju i povezao ju s podnebljem i ostalim kućama – kaže Sandro Uzila, objašnjavajući kako su tradicionalnije vile bile malo modernije uređene, a suvremenije mrvicu klasičnije.

Koridor 27

– Uglavnom kuće su postale hit. Došao je jedan čovjek i htio ih je kupiti. Vlasnici su prodali te dvije tradicionalnije, a dvije suvremenije ostavili su za sebe i svoje sinove – kaže Sandro.

Koridor 27

I uistinu, uopće ne čudi što ih je gost htio kupiti. Zaista pružaju sve ono što se očekuje od kuće za odmor – vrhunska udobnost, kvaliteta, mir, prostranost, fina estetika…

Koridor 27

Uživajte u Vilama Sepera i Mandolata te pokušajte pronaći razliku. (mali šalabahter – Sepera ima smeđe detalje, a Mandolata plave detalje. Za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku ispod)

Wordpress Gallery Plugin Free