Dizajnerski uredi za sto, dvjesto eura? Ma nemoguće! Vodimo vas u Spaces

Tržište nekretnina jako se promijenilo. Vodim vas u novu uredsku zgradu Matrix u kojoj se nalaze uredi koji bi se jako mogli svidjeti start-upovima, freelancerima, dizajnerskim studijima, agencijama…

Da vam je netko prije 10 godina rekao da ćete u Zagrebu moći iznajmiti dizajnerski uređen ured s Vitrinim stolicama i ikonama dizajna, na dobroj lokaciji u novoj suvremenoj A+ zgradi za par sto eura mjesečno rekli bi mu: gdje se to može potpisati?

Tržište nekretnina i uredskih zgrada u Zagrebu jako se promijenilo, a ovih dana posjetila sam jedan od zanimljivijih takvih novih projekata – Spaces.

LUKA RADEK

Naime, riječ je o uredima za najam koji nudi potpuno drugačije urede on onih klasičnih i idealan je za manje tvrtke, start up-ove, male dizajnerske i arhitektonske studije, pr-agencije, freelancere i mlade firme koje od početka žele izgledati ozbiljno te imati izvrsne uvjete za rad.

Kako imati lijep dizajnerski ured u kojeg ne treba ulagati, a imati fleksibilan ugovor o najmu bez penala, s minimalnim obvezujućim rokovima, fleksibilnošću i uvjetima plaćanja najma… – to je zapravo tajna uspjeha i popularnosti Spacesa svugdje u svijetu.

Naime, Spaces uredi postoje već 20-ak godina u svijetu i dio su ogromne grupacije International Workplace Group, odnosno IWGPLC grupe koja ima 10-ak različitih koncepata ureda za najam – od vrlo luksuznih i ekskluzivnih do mainstreama i low cost ureda.

IWGPLC grupacija već je 10-ak godina prisutna u Hrvatskoj i to s brendom ureda Regus, dok je im je Spaces Hrvatska prvi ured u regiji, a 428. u svijetu. Uskoro otvaraju još jedan Spaces u Beogradu, a kako to sve izgleda pokazala nam je Community managerica Ana Mulić.

LUKA RADEK

– Svaki Spaceworks u svijetu otprilike izgleda isto. Uvijek je na dobroj poslovnoj lokaciji izvan strogog centra, atraktivno izgleda i opremljen je s dizajnerskim komadima poznatih proizvodača, ima izvrsne uvjete rada, a fleksibilan je po pitanju cijene najma. Mogućnosti najma su mnogobrojni, a najpovoljnija je članarina u klubu što znači da plaćate mogućnost korištenja stolova i garnitura u našem lobbyju, tijekom našeg radnog vremena. Postoji i mogućnost coworking ureda, malih ureda s 1 ili 2 mjesta, zatim s 4, 8… i velikih ureda s 50-ak radnih mjesta – objašnjava mi Ana Mulić iz Spaceworsa dok me vodi prostorom koji se proteže na tri kata atraktivnih ureda.

LUKA RADEK

Braća Bouroullec, Charles&Ray Eames, Antonio Citterio… samo primjećujem radove mojih omiljenih dizajnera i brendova Vitra, Norman Copenhagen, Muuto…

– Spases je koncept kojeg su smislili Nizozemci i koji se radi prema jasno definiranim standardima. Svaki Spaces u svijetu otprilike izgleda isto, uvijek je opremljen s dizajnerskim komadima i u superviziji arhitektonskog ureda Hypen. Zanimljivo je da se ništa ne prepušta slučaju, pa tako ni dekoriranje prostora. Kada je sve bilo gotovo, stigli su arhitekti i stilisti i u nekoliko dana sve uredili i točno svaku vazu, cvijet, jastučić stavili na svoju poziciju – priča mi Ana Mulić.

LUKA RADEK

I uistinu to se vidi. Detalji uvijek čine razliku…

Uživajte u fotogaleriji. (Za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku).

Wordpress Gallery Plugin Free