Čarolija na terasi 300 dana godišnje

Ovih dana često gledamo u nebo, brojimo meteore i zamišljamo razne želje… Evo jedne moje želje i par savjeta kako si stvoriti još čarobniju atmosferu na balkonu, lođi ili terasi

Jeste li bili u Rimu? Jedna od brojnih stvari koja me fascinira u tom gradu su njihove divne terase. Vjerojatno ne postoji niti jedna zgrada u centru grada koja nema divnu, zelenu i bujnu krovnu terasu u kojoj uživaju praktički cijele godine.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Kako stvoriti divan romantičan ugođaj na terasi ili balkonu svaku večer, a ne samo onda kada “padaju zvijezde”?

Odgovore na to pitanje i inspiraciju pronašli smo u savjetima koje su nam pripremili stručnjaci iz talijanskog Unopiu, tvrtke koja je specijalizirana za outdoor namještaj.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Evo nekoliko njihovih tips & tricksa:

Igra svjetlosti

Dobro osvjetljenje je bitno kako biste postigli ugodan ambijent u vrtu. Stvorite savršenu kulisu žaruljicama koje ćete rasporediti po ogradi terase i granama ukrasnih grmova i drveća u dvorištu ili uvođenjem solarnih svjetala…

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Ovo ne samo da će vašem vrtu dati prekrasan sjaj, već će istaknuti i njegove najbolje osobine. Postavite treperave svijeće kako biste stvorili ugodnu atmosferu.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Šetnice i staze izgledaju lijepo kada su uokvirene svjetiljkama punjenim svijećama ili fenjerima, što će pružiti i sigurnost kada padne mrak. Moderne ideje za rasvjetu mogu vam pomoći u isticanju vašeg krajobraznog uređenja, osvjetljavanju bazena i dodavanju rasvjete za noćne roštilje.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Mogućnosti kao što su marokanske svjetiljke, lanterne i romantična svjetla iz bajke omogućuju vam jedinstvenu atmosferu – od misterioznog i veličanstvenog do smionog i suvremenog.

Mjesto gdje ćete se udobno smjestiti

Spajanje efektnih komada namještaja, tekstura i boja unijet će bezbrižnost u atmosferu. Spoj kvalitetnih materijala i namještaj u prirodnim tonovima s daškom retro šarma doprinijet će postizanju profinjene atmosfere u kojoj će se svi osjećati relaksirano.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Posljednji trendovi u uređenju vanjskih prostora u sam vrh izbora namještaja za eksterijere naglašavaju Unopiù kolekcije koje nude namještaj i dodatke za uređenje terasa i vrtova  od materijala otpornih na sve vremenske uvjete, a kuhinjski pribor i posuđe prava su mala umjetnička djela koja dodatno zaokružuju dojam.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama, pažljivom odabiru sirovina i dizajnu, Unopiù proizvodi mogu izdržati i najekstremnije uvjete okoliša. Riječ je o kvalitetnim materijalima poput tikovine “Grade A”, koja je najplemenitije drvo, dobiveno iz središnjeg dijela debla i dolazi iz certificiranih indonezijskih plantaža u skladu s ekološkim parametrima; ručno kovanom željezu koje se podvrgava zaštitnim postupcima protiv oksidacije i bojanjem termoreaktivnim prahom.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Nakon što ste odabrali kvalitetan i pomno dizajniran namještaj i stvorili ambijent za opuštanje romantičnim osvjetljenjem, vrijeme je za ukusnu hranu i osvježenje.

Mali bar kao točka za opuštanje

Ponudite nekoliko različitih opcija za piće u dvorištu. Budite kreativni s postavkama bara. Umjesto klasičnih čaša za piće, oslikajte ih bojom za staklo i naglasite kreativnost na svoj način. Ponudite mnogo sladoleda kako biste svojim gostima dodatno uljepšali druženje.

Prekrasan stol i atmosfera

Kada osmislite fino blagovanje, svaki detalj je važan – od ukrasa do stola za hranu, svaki element savršeno doprinosi postizanju osjećaja harmonije. Stvaranje pravog cvjetnog središnjeg dijela također je neophodno pa se poigrajte cvjetnim aranžmanima i potrudite se da tonovi i teksture odgovaraju temi i cjelokupnoj estetici.

outdoor namještaj Unopiù
Unopiù

Hranu bazirajte na mediteranskim, laganim jelima. Morski plodovi, bruschette i sitni zalogaji neka obiluju mirisnim začinima, povrćem i maslinovim uljem.

Pozovite ljude koji vas čine sretnima i uživajte u zajedničkim trenucima na otvorenom, a glazba  tijekom cijele večeri neka ne prestaje.

Evo još inspiracija za uređenje…