Butik u kojem želiš piti kavu. Idemo u Milano

Znam, mnogi nisu ljubitelji shoppinga, no Alysi Fashion Store nešto je posve drugo. Dizajn potpisuje Studiopepe

Postoje ljudi kojima se divim i sve što naprave ispadne sjajno. Takav je Studiopepe – milanski studio koji uređuje interijere, stilizira showroome, izloge, stvara nezaboravne editorijale za najjače svjetske magazine, ambijente za kataloge i reklame.

Zbog njihovih ambijenata čovjek nekako zaboravi da je to sve potrošnja, nego u sve te stvari gleda kao u divne ambijente, skulpture…

Tako otprilike ja gledam u Alysi Fashion Store.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

Naime, Alysi Fashion Store nalazi se u Milanu, u povijesnoj četvrti Brera. I trgovina sadrži dio povijesti – nalazi se, naime, unutar zidina zgrade s početka 17. stoljeća.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

Za dizajn trgovine zaslužne su vlasnice talijanske agencije Studiopepe, Arianna Lelli Mami i Chiara Di Pinto. U prostoru veličine 130 kvadratnih metara ništa nisu prepustile slučaju, već svaki detalj priča svoju priču.

Cilj? Stvoriti sofisticiran i suvremen prostor koji je istovremeno ugodan za shopping.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

Pastelna ružičasta, siva, razne vrste podova i bijeli štenderi – sve je jednostavno, smireno, uravnoteženo, tako da ništa ne odvlači pažnju od kolekcija koje se žele prezentirati u trgovini.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

Posebno atraktivan je zid na kojem su cipele te strop koji s efektnom konstrukcijom od metalnih šipki vješto odvlači pažnju od ventilacije, klimatizacije i svih “ružnih” stvari koje takvi prostori moraju imati.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

Butik je podijeljen u tri dijela, koji se međusobno se nadopunjavanju, a vrlo atraktivan je “rozi tunel” koji vodi do garderoba.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

Cijeli butik ima opuštenu, profinjenu atmosferu, a takve su i garderobe koje izgledaju jako luksuzno zahvaljujući dugačkim sivim zastorima, mekanom tepihu i sivkastim zidovima.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

– Nakon što je godinama pozornost bila usmjerena na distribuciju proizvoda i veleprodaju, konačno je došlo vrijeme u kojem se u centru pažnje nalazi sam brend, njegovo ime i pozicioniranje na tržištu, a tu važnu ulogu ima maloprodaja. Odabrali smo suradnju sa uredom Studiopepe jer znaju protumačiti kakav je Alysi brend te stvoriti sofisticirano i ženstveno okruženje – rekao je Federico Impiombato, direktor tvrtke.

Studiopepe / Silvia Rivoltella

Uživajte u fotografijama, a kada završite bacite pogled i na par divnih dućana u Zagrebu koje su uređivali: Biro arhitekti, Marko Murtić i Studio Leskovar.