Boja sezone je Apricot Crush

Kako unijeti malo živosti i pozitivne energije u interijere? Evo nekoliko prijedloga s detaljima iz Karea u trendovskoj narančastoj boji koji će unijeti optimizam, posebnost i karakter u svaki interijer

Narančasta i svi njezini podtonovi zavladat će modom, interijerima, oglašivačkom industrijom. Naime, iako Pantone još uvijek nije službeno proglasio boju 2024. godine, jedno je sigurno, narančasta je boja sezone.

Naime, instituti za boje i trendove WGSN-a i Color nedavno su predstavili Apricot Crush kao boju godine, dok je Pantone čak nekoliko narančastih tonova proglasio bojama koje će obilježiti jesen i zimu 2023/2024. Da bi narančasti tonovi – odnosno, crvenkasto-narančasti tonovi boje Rooibos čaj (PANTONE® 18-1355 TCX) i citrusno-narančasti tonovi boje Oranžada (PANTONE® 17-1461 TCX) te roskastonarančasta boja Pustinjski cvijet (PANTONE® 15-1435 TCX) – uistinu mogle zavladati govori podatak da ih je Pantone proglasio bojama newyorškog Fashion weeka za proljeće 2024. godine.

Zašto narančasta?

Stručnjaci kažu da je narančasta ljekovita, energizirajuća i revitalizirajuća boja te da je kao takva idealna za iduće razdoblje u kojem se mnogi suočavaju s različitim emocijama i neizvjesnošću o budućnosti.

U razdoblju posebnih izazova, kažu stručnjaci, važno je njegovanje optimističnog gledišta te brige o sebi, svom zdravlju i bližnjima. Narančasta boja asocira na naranče i marelice, odnosno zdravo voće bogato vitaminima i antioksidansima koje nam čini dobro. Selfcare i blagodat činjenja dobrog je inspiracija…

Apricot Crush (Coloro 024-65-27), boja je za koju se predviđa da će biti glavni trend za jesen zimu 23/24, dat će domovima ugodan sjaj iznutra i izvana.

Prikladna je za tekstil, staklo, kupaonicu i namještaj za spavaće sobe te outdoor, a vrlo se lako kombinira s neutralnim bojama, što ju čini izuzetno pogodnom za brzinsko osvježenje interijera.

Kako unijeti malo živosti i pozitivne energije u interijere? Evo nekoliko prijedloga s trendi detaljima iz Karea koji će unijeti optimizam, posebnost, karakter i živost u svaki interijer. Dekorativni jastuci, vaze, novi coffee table, fotelja, stolice… mogu učiniti veliku promjenu.

Evo naših narančastih favorita iz Kare Hrvatska.