Back to school izazovi. Soba koju ćete preuređivati barem 5 puta

Izazovi današnjeg roditeljstva tek počinju s uređenjem dječje sobe. I zato smo vam u suradnji s Lesninom pripremili savjete kako osmisliti sobu koja će se dobro nositi sa svim promjenama koje dolaze

Kada sam postala mama, mislila sam da ćemo jednom urediti dječju sobu i da će to biti to do puberteta. Mislila sam – samo ćemo kinderbet zamijeniti s krevetom, a prematalicu ćemo zamijeniti s radnim stolom i to je to.

Kakva zabluda. Barem u našem slučaju.

Djeca nam kreću u drugi i treći razred, a dječju sobu planiramo preurediti već peti put. Bez zezanja. Ok, razlog leži i u tome što smo se selili, pa smo jednu divnu sobu koju smo netom bili završili, napustili… Ali svejedno. Imam osjećaj da dječje sobe stalno traže neki upgrade…

Ili ima premalo mjesta za igru, učenje ili premalo polica za knjige, odjeća raste tako da treba novi, veći ormar… a ne zaboravimo prespavance.

Da, u fazi smo kada spavanje kod frendova postaje aktualno, tako da trebamo razmišljati gdje i kako smjestiti još jedan ležaj.

Da li je moglo pametnije? Jesmo li od početka mogli smisliti sobu koja će se lakše nositi sa svim tim promjenama i novim potrebama?

Da. Vjerujem…

I upravo zbog toga odlučila sam porazgovarati sa stručnjacima iz Lesnine i pripremiti vam savjete kako osmisliti sobu koja će se dobro nositi sa svim promjenama koje dolaze.

Dva su osnovna pristupa, kažu u Lesnini.

Jedan pristup je da od početka kupujete kvalitetan višefunkcionalan namještaj koji se s godinama može dograđivati i mijenjati svoje funkcije. To su kreveti koji rastu s djetetom, prematalice koje postaju ormarići i police, podizni stolovi koji se mogu podizati kako dijete raste.

Ako se odlučite za ovakav pristup, birajte neutralnu paletu boja koja će dugi niz godina izgledati lijepo i koja ni vama ni vašem djetetu neće dosaditi. Bijela, svijetlosiva i boja drva su najsigurnije.

Drugi pak pristup je, kažu u Lesnini, da kupujete stvari prilagođenoj trenutnoj fazi vašeg djeteta. Dakle, kindebet će se nakon korištenja pokloniti nekome dalje, prodati ili reciklirati. Kao i stolić za crtanje i male stolice, fotelje, kućica za knjige, manji radni stol…

Ovakav pristup vam omogućava da uživate u trendi namještaju, djeci omogućite neki komad koji im se jako sviđa, bez obzira što će ga djeca brzo prerasti ili zaflekati.

Prednost je što na ovaj način možete u startu imati niže troškove jer ne morate toliko paziti na dugotrajnost i kvalitetu, ali opet na duge staze, nisam sigurna da je to jeftinije…

Mi smo se bili odlučili za kombinaciju ovog pristupa, što mi se i dalje čini kao dobra opcija, no žao mi je što od početka nismo razmišljali o nekim funkcijama koje s vremenom dolaze. Jedna od njih je – potreba za dodatnim ležajem u dječjoj sobi.

KREVET NA IZVLAČENJE NESSI, LESNINA (LINK)

Naime, nebrojeno puno puta gužvali smo se u bračnom krevetu kada su djeca bila bolesna. Da smo u dječjoj sobi imali jedan dodatni ležaj duljine 200 metra, mogli smo i mi prespavati u sobi i svi komotnije spavati te barem smanjiti vjerojatnost da se svi zarazimo od raznih bolesti.

Naime, jedan od razloga zašto smo toliko puta preuređivali sobu je i to što smo djeci kupili prijelazne krevete duljine 160 cm. Naime, razlog je to što nam je razlika između djece jako mala, tako da je naš sin s godinu i pol prepustio kinderbet mlađem bratu. Sjećam se, bilo mi je nekako glupo da maleno dijete od nepune dvije godine samo leži u ogromnom krevetu duljine 2 metra. A kad smo već jednom od njih kupili krevet/kućicu… naravno da je i drugi htio isti takav krevet…

Moj savjet je – kupite odmah krevet duljine 200 cm i odmah gledajte modele koji u sebi imaju mogućost izvlačenja dodatnog kreveta. Dodatno spavanje u izvlačnoj ladici čini se izvrsno rješenje kao i razne varijante povišenih kreveta koji dolje imaju mogućnost dodatnih ladica, polica, prostora za igru, radnog stola…

Opcija koja mi se također čini vrlo praktična je smještanje dodatnog kauča ili fotelje s opcijom razvlačenja u dječju sobu.

KREVET NA IZVLAČENJE RENE, LESNINA (LINK)

Taj kauč može postati omiljeno mjesto za igru, a istovremeno omogućiti prespavance kako prijatelja, tako i rodbine i ostalih ukućana…

Ono što sam s djecom do sada naučila je da čim mislim da sam nešto naučila i shvatila, dolazi neko novo razdoblje o kojem ne znam i moram učiti…

Zato dragi moji roditelji – ako ste, kao i ja, ponovno u potrazi za nekim komadom namještaja za vašeg vrtićarca ili školarca, napravila sam vam moj izbor iz Lesnine. Info o proizvodima, dimenzijama i cijenama je na linku. Btw Lesnina do 24. kolovoza ima i popuste na back to school asortiman.

TROSJED NA RAZVLAČENJE SPICY, LESNINA (LINK)
KREVET NA IZVLAČENJE RENE, LESNINA (LINK)
KREVET NA IZVLAČENJE NESSI, LESNINA (LINK)
KREVET NA KAT BENI L NATUR, LESNINA (LINK)
VISOKI krevet ALEX OR NATUR, LESNINA (LINK)
KREVET NA KAT SWAY, LESNINA (LINK)
KREVET NA IZVLAČENJE MIKE, LESNINA (LINK)
VISOKI KREVET UNIT, LESNINA (LINK)
Soba za mlade KARMEN, LESNINA (LINK)
DJEČJA STOLICa JECKY, LESNINA (LINK)
DJEČJA SJEDAĆA GARNITURA ATHENA, LESNINA (LINK)
DJEČJI STOL STAR, LESNINA (LINK)
PISAĆI STOL DOMOS, LESNINA (LINK)
PISAĆI STOL EDRA, LESNINA (LINK)
PISAĆI STOL BONN, LESNINA (LINK)
PISAĆI STOL PRONTO, LESNINA (LINK)
KUTNI PISAĆI STOL TILL, LESNINA (LINK)
PISAĆI STOL NEPTUN, LESNINA (LINK)
PISAĆI STOL ZA MLADE LIVERPOOL, LESNINA (LINK)
PISAĆI STOL LIFT 4 HOME, LESNINA (LINK)    
KAUČ NA RAZVLAČENJE MIDORI, LESNINA (LINK)
UREDSKA STOLICA ZA MLADE SALLY, LESNINA (LINK)
UREDSKA STOLICA ZA MLADE FORMULA, LESNINA (LINK)
UREDSKA STOLICA ZA MLADE ROSSO, LESNINA (LINK)
BOXSPRING KREVET CAROLINA, dim 120×200 cm, LESNINA (LINK)
BOXSPRING KREVET PLURA PLUS, dim 140×200 cm, LESNINA (LINK)