Ambienta… zašto ju posjetiti?

Prostorijin Garage Sale pokazao je da postoji uistinu golemi interes za hrvatskim dizajnom, kvalitetom, dobrim prilikama…

Ambienta dugo nije bila ovako uzbudljiva. Svježa, atraktivna, dizajnerska… ali i raznovrsna. Ok, naravno da Ambienta preko noći nije postala Milano ili Koeln, no pomak je vidljiv, posebice u hali 5 čiju je galeriju kurirao dizajner Nikola Radeljković.

SANJA BISTRIČIĆ

Jedan čovjek ne može sve, ali već dvoje mogu puno… Jako puno. I zato smo sretni što se na Velesajam vratila Prostoria i svojim ugledom i utjecajem potakla da dođu i drugi premium dizajnerski brendovi koji dugo nisi bili na Ambienti.

SANJA BISTRIČIĆ

Artisan, Nunc, Prostoria, Mila&Milli, Dizz concept, Štof, Regeneracija i Blue tag… to su brendovi koji izlažu na galeriji paviljona broj 5, pravog dragulja arhitekture kojega je 1957. projektirao arhitekt Marijan Haberle.

SANJA BISTRIČIĆ

I baš zbog toga nevjerojatno autentično izgleda izložba Muzeja za umjetnost i obrt ‘Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. – 1990.’ na kojoj su izloženi upravo najzanimljiviji primjerci iz tog razdoblja.

SANJA BISTRIČIĆ

Imate priliku posjetiti i izložbu Young Balkan Designers te upoznati se s nekim novim imenima regionalnog dizajna.

SANJA BISTRIČIĆ

Odličan razlog za posjetu Ambienti je i to što većina izlagača uvijek pripremi neki popust, a poseban popust pripremila je Prostoria koja u hali 10 ima takozvani Garage Sale, popuste od 20 do 80 posto na svoje prototipe, izložbene primjerke, namještaj s greškom…

SANJA BISTRIČIĆ

Koliki je bio interes? Ogroman. Uistinu ogroman. U svega dva sata prodano je gotovo 80 posto artikala, što zapravo govori da Hrvati jako vole Prostoriju i vrlo su zainteresirani za kupnju kvalitetnog domaćeg dizajnerskog proizvoda.

SANJA BISTRIČIĆ

Izvrsna stvar za daljnja promišljanja o sličnim akcijama…

Prije nego vam pokažemo kako to izgleda u slikama, evo još par informacija: po prvi put se na Ambienti održava i Art Fair s aukcijom na kojem možete kupiti radove nekih od najpoznatijih hrvatskih i regionalnih umjetnika.

SANJA BISTRIČIĆ

Novost je što je Ambienti priključen i sajam Građenje i opremanje te Horeca sajam o opremi za hotele i cateringe što je uvelike pridonijelo šarolikoj i bogatoj ponudi.

SANJA BISTRIČIĆ

Ovdje je link na detaljniji pregled svega što vas očekuje, a sada uživajte u slikama naše Sanje Bistričić.