30 kvadrata sreće u Vela Luci

Obožavam male kućice, a danas vam pokazujem jednu oazu od 30 kvadrata na Korčuli koja je i osvojila nagradu Big See 2021. Bravo Mario Furčić i Marko Padovan

Ova kućica koju vam danas pokazujem mnogima je san snova. Mala, tradicionalna, kamena, s bazenom, na savršenom mjestu uz masline i more… Savršeno.

A još kada vidite kako je uređena…

Jednostavno, ugodno, sa stilom… pravi istinski Mediteran (kakvog ga bar ja volim i idealiziram).

MEDITERANO

Uopće ne čudi što je kuća Pičena osvojila nagradu Big See za najinterijer 2021.

Evo što je o kući ispričao autor interijera arhitekt Mario Furčić iz Kancelarije za Arhitekturu.

MEDITERANO

– Kuća je zamišljena kao suvremeni apartman za medeni mjesec od samo 30 kvadrata, na samoj obali mora. Inspirirana je lokalnom kulturom i tradicionalnim oblicima te ručno izrađenim detaljima koje smo pronašli na starim prozorima i vratima te starom namještaju. Jedan od tih oblika koje smo reinterpretirali je tradicionalni “bančić”. To je stolac kojeg smo redizajnirali i dali mu suvremeni oblik, a neke stare primjerke koje smo zatekli u gradu renovirali smo kao noćne ormariće, kako bi se spojilo i novo i staro – objasnio je Mario Furčić.

MEDITERANO

– Pozvali smo keramičarku Lidiju Boševski da svojim dizajnom u glini interpretira prirodne teksture te da svoje inspirativne fotografije izloži na zidu kako bi se cijeli proces prezentirao u prostoru – ispričao je Furčić.

MEDITERANO

Za arhitekturu je bio zadužen također mladi arhitekt Marko Padovan iz arhitektonskog ureda Tim Bolje.

MEDITERANO

Bravo dečki. Uživajte u slikama, a evo i link za booking na stranici agencije Mediterano.