Kako napraviti betonsku teglicu za cvijeće? Video tutorijal

Želite biti malo kreativni? Evo odličnog prijedloga! Naša D gošća Ina Štukar Marković iz My Green Homea napravila je divan video u kojem za svega 10-ak kuna i sat vremena posla možete napraviti predivne personalizirane teglice od cementa

Vjerujem da mnogi, kao ja, mjesecima već pikiraju male betonske teglice za cvijeće koje su totalni hit. Iskreno, uopće mi nije palo na pamet da je to zapravo užasno jednostavno i da bi se to dalo lako napraviti i u kućnoj radinosti.

My Green Home

Ali je zato palo na pamet Ini Štukar Marković, jednoj divnoj kreativnoj dami koja stoji iza brenda My Green Home o kojem sam vam nedavno pisala.

My Green Home

No, Ina osim divnih stavri od drva, radi i zanimljive stavari i od drugih materijala, a jedan od njih je cement.

My Green Home

Pogledajte što je napravila od mase za gletanje, malo vazelina i starih ambalaža od jogurta i kinder jaja.

Kako? Evo ovako…

Btw, Ina je koristila masu za gletanje jer je htjela postići efekt bijelog cementa. Preporučuje vam da radije kupite bijeli cement, a ne masu za gletanje jer se ona jako sporo suši.

My Green Home
Receptura je: na jednu mjericu cementa se stavljaju dvije mjerice pijeska i vode se odmjeri da se dobije smjesa malo gušća od smjese za palačinke.
My Green Home
Cement se kupuje u bilo kojem lokalnom dućanu s materijalom, cijena mu je oko kune po kilogramu. Međutim mala pakiranja cementa i pijeska se mogu kupiti samo u velikim dućanima poput Bauhausa. Vazelin se kupuje u nekom kozmetičkom dućanu poput Bipe ili Dm-a, a i ne mora se koristiti vazelin, dovoljno je obično jestivo ulje.
My Green Home
Suši se jedan dan, ali radi sigurnosti Ina preporučuje da sušite dulje, bar 4-5 dana.