Darovi koji donose radost

Jeste li nabavili božićne darove? Ili je gužva, strka… daj neku ideju! Ako treba inspiracije – evo darova koji pružaju veselje i radost i dugo nakon Božića (btw možete ih i pokloniti sami sebi – na popustu su)

I prestali su vjerovati u Djeda Mraza. Proslavili smo to idejom da oni jedan drugom nešto poklone za Božić od svog džeparca. Pozdravila sam tu njihovu inicijativu i dogovorili smo se da ću sa svakim od njih neovisno otići u shopping te pomoći im da jedan drugom kupe, a potom i zapakiraju, božićni dar. Odredili smo budžet – 15 eura te dan kada odlazimo zajedno u shopping.

Zavladalo je uzbuđenje. Velika je stvar prvi put kupovati poklon za brata. Oboje su bili preslatki i pažljivo birali, a Lovro je glasno ponavljao: “Znači ne gledam ono što bih ja izabrao za sebe, nego ono što bi odabrao Fabijan.”

I mogu priznati da su izabrali super darove i ostali u budžetu – nadodala sam samo za ukrasni papir…

I prvi korak prema radosti darivanja je postignut.

Vaza Monique, dekoracija Arvid, svjetiljka Laye, vaza Shell i vaza Binta; sve Prima

Drugi dan, nova situacija. Lovro dolazi kući i vidi puno kutija sa stvarima za snimanje. Naime, moja djeca su navikla da se kod nas stalno nešto snima i nikada ih ne zanimaju stvari koje su posuđene za snimanje jer znaju da to moramo vratiti…

Ali Lovro je ugledao tabure Marshmallow.

“Mama, ovaj tabure je predivan, baš bi nam se lijepo uklopio. Možemo li ga molim te zadržati i kupiti.” – kaže moj 8-godišnji sin.

I dok sam smišljala način kako da mu pristojno kažem ne, Lovro me oboružao: “Mama, ja ću tebi i tati to kupiti za Božić”.

Tabure Marshmellow, Prima

Ne moram ni pričati koliko sam se raznježila.

Rekla sam mu: “Lovro, ali taj tabure je puno skuplji od 15 eura, on ti košta 200 eura.”

On me pogledao i rekao: “Mama, to je malo za tako divan i luksuzan tabure… Nema veze, ja ću to platiti od svojih novaca”.

Pogledala sam cijenu još jedanput, vidjela da je sad na popustu 30% te da dođe 135 eura i dogovorili se – on će dati 5 eura, ja ostatak.

I naučena je važna lekcija. Darivanje je puno važnije od primanja. I ono puno više veseli…

Ukrasni jastučići Mila i Diante s ukrasnim granama Aralia i Cotinus, Prima

I zato volim poklanjati darove. Volim cijeli proces – razmišljanje o dragoj osobi kojoj nešto želim darovati, tražiti stvari koje bi ju veselile, pakirati poklon, pisati čestitku…

I zato me prijatelji i kolege, često pitaju za savjet što da nekome daruju na poklon. Muž se, naravno, gotovo u potpunosti oslanja na mene…

Volim poklanjati darove koji imaju neku svrhu. Koji nisu samo lijepi ili prigodni, nego imaju i svoju funkciju…  Najdraži darovi su oni mi oni koji će donijeti radost osobi koja ih prima te posebice, ako sam ispunila nekome neku davnu želju koju je spomenuo u neobaveznom razgovoru.

Ukrasni jastučić Dominique, Prima

Ipak, postoje i malo općenitiji darovi koje poklanjamo kada nismo baš sigurni što bi se toj osobi moglo svidjeti.

Nećete pogriješiti s cvijećem u nekoj predivnoj vazi, s mirisnim svijećama ili svijećnjakom, s mekanom dekicom, ukrasnim jastukom, nekom kuhinjskom sitnicom…

Kako bi vam dala ideju što last minute pokloniti dragoj osobi – evo mojih favorita s kojima sigurno nećete pogriješiti jer će unijeti radost i dugo nakon Božića.

Ukrasna vaza Monique, Prima

Dekorativne vaze, skulpture, svijećnjaci, držači za papire, ukrasni jastuci, dekice, lampe, kuhinjske sitnice…

Svi predloženi predmeti su iz salona Prima i trenutno su na popustu od 30%. Ali, požurite, jer ova Božićna akcija koja vrijedi na baš sve dekoracije traje samo do 23.12. Taman još imate dovoljno vremena u Prima salonima ili na webshopu ugrabiti božićne darove za svoje najdraže. No, nisu snižene samo dekoracije, stoga svakako prije kupovine bacite oko na Primin blog za više informacija o popustima i posebnim pogodnostima

Ukrasni jastučić Nina, Prima
Ukrasni jastučić Avery, Prima
Prekrivač Kevin, Prima
Ukrasni jastučić Mick, Prima
Ukrasni jastučić Fox, Prima
Svjetiljka Laye, Prima
Svjetiljka Tibu, Prima
Cjedilo Modern i navlaka za jastuk Etnik, Prima
Ukrasni svijećnjak Debra, Prima
Dekoracija Palm tree, Prima
Ukrasna vaza Face L, Prima
Vaza Bodil, Prima
Ukrasna vaza Shell, Prima
Vaza Imani, Prima
Ukrasna vaza Noni, Prima
Vaza Binta, Prima
Dekoracija Icicle, Prima
Dekoracija Jelenova glava, Prima
Ukras Arvid, Prima