Shopping pripreme za makeover terase

Svakog proljeća ista priča. Kako par kvadrata balkona, lođe ili terase pretvoriti u pravu malu oazu za odmor i opuštanje? Mjesto gdje ćete s veseljem provoditi jutra, popodneva, večeri? Odgovor nije jednoznačan. Evo koja pitanja si trebate postaviti prije shoppinga…

Prvo i osnovno pravilo je, odlučite što želite i budite iskreni prema sebi. Prije bilo kakve kupnje, sadnje, rekonstrukcije postavite si par pitanja. Neka od njih su: koliko zaista vremena mislim i mogu provesti na balkonu? Da li imam vremena za zalijevanje i održavanje cvijeća? Da li je uopće ugodno biti na balkonu tijekom dana, ujutro, navečer? Da li imam vremena za to? Želim li balkon urediti kako bi na njemu boravila ili kako bi on bio uredniji? Što mi je važnije kako on izgleda iz stana ili kakav će ugođaj biti boraviti na njemu? Koliko novaca planiram potrošiti? Što bih od postojećih stvari mogla iskoristiti?

Tek kada imate sve iskrene odgovore, krenite u planiranje, sadnju, kupnju… Moram priznati da se ja još uvijek dvoumim oko nekih odgovora… Vi?