Masiv je opet u modi. Upoznajte TheV

Kvaliteta, dugotrajnost, izdržljivi prirodni materijali…

Prošla godina naučila nas je koječemu, a jedna od stvari koja se sve više provlači je održivost u širem smislu te riječi. Trebamo li sate i sate gubiti u prometu? Trebamo li putovati na sastanak koji traje sat vremena ili se sve možemo dogovoriti video callom? Trebamo li svu tu silnu odjeću i obuću? Trebamo li sve te stvari koje kupujemo? Nije li mudrije kupovati manje, ali kvalitetnije?

SANJA BISTRIČIĆ

A sada se vraćamo 50-70-100 godina unazad… u vrijeme kada su naše bake i djedovi kupovali namještaj. Namještaj je tada bio iznimno skup, bio je dio miraza i praktički se nasljeđivao. Kupovalo se malo namještaja i jako ga se čuvalo. Sjećate se svih stolnjaka i nadstolnjaka koji su pokrivali stolove naših baka? Sjećam se da se o odluci o kupnji nekog novog komada namještaja poput nove fotelje ili kauča u kući moje bake raspravljalo mjesecima, a onda kada bi se kupila nova garnitura, godinama se pokrivala s prekrivačima. I nakon 15 godina baka bi tvrdila da je to nova garnitura. Pa što, nema ni 15 godina, govorila je.

SANJA BISTRIČIĆ

Ne mislim da treba glorificirati stara vremena, no svakako nije dobro ni kupovati nekvalitetan namještaj koji se raspadne za par godina. Danas zaista na stolove ne trebamo stavljati plastične stolnjake kako bi ih čuvali, ali isto tako trebamo puno više gledati etikete i kupovati kvalitetnije, trajnije, napravljeno od boljih materijala…

SANJA BISTRIČIĆ

A istinski dobri materijali zaista i koštaju. Danas čak i puno više nego nekad jer su rjeđi, manje dostupni i ekskluzivniji.

I zato vam s veseljem pokazujem jedan novi brend nastao upravo u periodu pandemije. Riječ je o brendu theV kojeg je pokrenula bivša art direktorica jedne velike kompanije s namještajem.

SANJA BISTRIČIĆ

Namještaj je napravljen od kvalitetnih materijala i to većinom od masiva hrasta, kao klasičnog materijala koji s godinama postaje sve ljepši.

Dizajn je vrlo univerzalan i lako se uklapa u različite stilove interijera dajući mu bezvremensku eleganciju.

SANJA BISTRIČIĆ

Ovo nisu modeli stolova koje treba pokrivati stolnjacima i prekivačima da bi trajali, nego su komadi namještaja koji se uklapaju u suvremeni način života i moderne interijere.

Drveni, napravljeni od masiva, odnosno punog drva, a istovremeno tako tanki i elegantni…

SANJA BISTRIČIĆ

Kolekciju TheV namještaja i asesoara možete kupiti u Meblo Tradeu, evo linka na ponudu.