Uređenje apartmana – najvažniji savjeti na jednom mjestu

Kako postići autentičnost apartmana, a istovremeno olakšati si održavanje? Na čemu štedjeti, a na čemu ne. U suradnji s Lesninom napravili smo kratki vodič za uređenje apartmana

Uskoro počinje sezona. Niski start je za pripreme, popravke i unaprjeđenja apartmana. Kažu da se na greškama najbolje uči. A najmudrije je učiti na tuđim greškama i primjerima. Zato bez puno priče idemo odmah na važne teme koje muče iznajmljivače bez obzira da li su početnici ili već iskusni iznajmljivači.

Jedna od najčešćih dilema iznajmljivača je kako postići autentičnost i prepoznatljivost, a istovremeno olakšati si održavanje i čišćenje apartmana.

Stručnjaci kažu da je zato vrlo važno razdvojiti dvije stvari – potrošne stvari od onih trajnijih. Potrošne stvari su one koje se najčešće habaju, lome, ponekad i kradu. Posteljina, ručnici, jastuci, zaštitne navlake, dekorativni jastuci, čaše, tanjuri, zdjelice, vrtni namještaj… sve to spada u stvari koje se više habaju i troše, pa je važno potrefiti zlatnu sredinu između uloženog i dobivenog.

Dakle, važno je kupiti kvalitetne stvari koje će izdržati mnoge goste i nepažljive situacije, a istovremeno ne potrošiti previše novaca jer su to ipak “potrošne stvari”.

No, vratimo se na priču o autentičnosti. Mnogi žele autentičnost postići kroz posebnije predmete i detalje. I to je odličan način, no postoji jedna zamka u koju mnogi upadnu. Ne želeći biti kao drugi, autentičnost traže u “potrošnim stvarima” pa nabave posteljinu i ručnike u boji, vrlo posebne tanjure, čaše…

Stručnjaci s jako puno iskustva kažu: za hotele, vile i apartmane samo bijele plahte i bijeli ručnici. To se najlakše održava i gosti to najviše vole. Čista bijela posteljina oprana na 95 stupnjeva i ispeglana, svima garantira čistoću, a razigranost i osobnost možete postići na drugačiji način.

Olakšajte si sezonu. Dakle, potrošne stvari kupujte iz serija koje su uvijek dostupne. Kupujte jednostavne stvari koje ćete lako i brzo nadokupiti te zamijeniti, a osobnost gradite kroz detalje koji nisu lako lomljivi i potrošni.

Nabavite divne lampe, fotelje, lustere, lijepu sliku, ogledalo, stolice, dobar tepih… dakle, nešto što će uistinu napraviti vidljivu promjenu. Nitko neće odsjesti u vašem apartmanu zbog posuđa, ali zbog dobre lampe, kreveta ili stolica hoće.

Još jedna zamka autentičnosti apartmana je da ga je lako natrpati osobnim predmetima.

Ničeg ne smije biti previše. Apartman nije vaš stan, kao ni mjesto gdje ćete odlagati svoje stare stvari. Iz tog razloga smanjite broj regala i polica jer ako su prazne, apartman će izgledati sterilno i pusto, a ako su pune predmeta to može izgledati prenatrpano te je zahtjevnije za održavanje.

Kod apartmana se uvijek provlači pitanje na što valja uložiti više novaca, a na što ne.

Jedna od stvari na kojoj ne smijete štedjeti je krevet i madrac. Krevet mora djelovati luksuzno i udobno, a dobro je da je madrac malo čvršći s izdržljivom džepićastom jezgrom.

Preporuka je da su jastuci s poliesterskim punjenjem jer je ono antialergijsko, ne privlači grinje te ga je moguće jednostavno prati u perilici rublja. Svakako je dobro koristiti zaštitne jastučnice i zaštite za madrac te birati perive materijale kako bi održali svježinu i čistoću.

Od stvari u koje se isplati uložiti malo više novaca je i garnitura na razvlačenje koja po potrebi može biti dodatni ležaj te svakako – kupaonica.

Gosti su jako osjetljivi na kupaonice. Ona ne mora biti luksuzna, ali glavno da je čista i nova. Puno će se bolje iznajmljivati apartmani s novom tuš kadom i jednostavnim bijelim ili sivim pločicama, nego apartmani s ogromnim kuhinjama i starim kupaonicama s dotrajalim hidromasažnim kadama. Kupaonicu možete malo “utopliti” s ponekim zanimljivim detaljem poput lijepih posudica za sapun, vaze s cvijetom.

Kad smo kod kuhinja – keep it simple. U apartmanima gosti obično ne provode puno vremena i najčešće pripremaju jednostavna brza jela poput tjestenine, salata, sendviča.

Dakle, nemojte trošiti velik novac uređenje kuhinje i skupe kućanske uređaje, nego radije uložite malo više u rasvjetu s ugodnim svjetlom i na komade namještaja koji se vide i koji će se često upotrebljavati.

Znamo, jednostavno zvuči, makar često i nije baš tako. Kako bi vam još malo olakšali izabrali smo top 15 proizvoda za opremanje apartmana s kojima nikada nećete pogriješiti, a stručnjaci iz Lesnine za iznajmljivače su pripremili poseban katalog Svijet apartmana s mnoštvom pogodnosti i savjeta na jednom mjestu.

Evo našeg top 15 proizvoda za apartmane iz Lesnine.

MID.YOU FOTELJA , LESNINA (LINK)
TROSJED NA RAZVLAČENJE, LESNINA (LINK)
BOXSPRING KREVET, LESNINA (LINK)
KUHINJSKI BLOK, LESNINA (LINK)
ZIDNI KREVET, LESNINA (LINK)
STOLNA SVJETILJKA, LESNINA (LINK)
SET TAVA, 3-DJELNI, LESNINA (LINK)
KOMBI SERVIS, 50-DJELNI, LESNINA (LINK)
Papuče za goste, LESNINA (LINK)
Kupaonski ogrtač, LESNINA (LINK)
Zaštitna navlaka za madrac, LESNINA (LINK)
Jastuk, PROŠIVENI, LESNINA (LINK)
NAVLAKA ZA POPLUN, LESNINA (LINK)
WMF SET LONACA, 5-DJELNI, LESNINA (LINK)
DASKA ZA SERVIRANJE, LESNINA (LINK)