Što kupovati na sniženjima. Vodič za shopping neznalice

Obožavam shopping, ali nikada ne kupujem ludo i nepromišljeno. Zato volim sniženja. Evo što je već u mojoj košarici u niskom startu, plus par vrlo važnih savjeta za kupnju

Uskoro kreće ono doba godine: popusti, saldi, sale… -20, -30, -50, -70 posto. Možda sam vam to već rekla, ali jako volim sniženja i mislim da znam na njima kupovati. Kad je odjeća u pitanju na sniženjima prvo kupujem odjeću s dugmićima, šljokicama, perlama, bijelu i puderastih tonova od osjetljivih materijala. Takve stvari prve se habaju na sniženjima i ako ih mislite kupiti, nemojte čekati, drugi ili treći val sniženja… Na prvom krugu kupujem i stvari koje su mi jako lijepe i potrebne, a na zadnjem valu jakne, haljine, majice i stvari od pamuka koje su u pravilu najizdržljivije i koje će dobro izgledati i nakon mjesec dana prebiranja po policama.

Na sniženju sam kupila i klasike koje čovjek mora imati u ormaru. Mala crna haljina, baloner, kožna jakna, salonke, bijela košulja, traper suknja…

Design House Stockholm

A koji su klasici kada su interijeri u pitanju? Što kupovati na sniženjima? Što prkosi trendovima, a startu je prilično skupo, a bilo bi dobro imati u ormaru?

Evo moje wish liste:

Lanena posteljina

Kad sam bila dijete, nisam ju baš obožavala jer mi se činila malo grubom. Danas ju obožavam i točno mi je jasno zašto je već sezone u sezonu zvijezda Instagrama. Spvanje na lanu je uistivno divno, a dobra vijest je u modi neispeglan i lagano zgužvan.

H&M Home

Lanen stolnjak

Isto kao i posteljina. Jednostavno ga morate imati. Svaka kombinacija u svako godišnje doba na kvalitetnom lanenom stolnjaku izgleda bolje. Kada vidite dobar deal na popustu, ne dvojite dugo, nego kupite. Godinama ćete ga imati.

Broste Copenhagen

Debeli ručnici

Uvijek sam se smijala mami koja je u ormaru držala gomilu ručnika, čisto da se ima… Sada i ja počinjem sličiti na svoju mamu. Jednostavno volim debele, guste, velike ručnike. Kada vidim da su na dobroj cijeni, kupujem.

H&M Home

Tanjuri i čaše

Uz elegantne i fine tanjure svako jelo izgleda ukusnije. Birajte jednostavnije, univerzalnije, klasičnije linije koje će godinama izgledati posebno.

Ferm living

Rasvjeta

Nikad dovoljno lampi, svjetiljka, lanterni, svijeća… u stanu zar ne?

House Doctor

Sezonski setovi

Redovito nakon Božića, dekoracije su na ogromnim saleovima… Jednako je s uskršnjim, ljetnim, Helloween dekoracijama. Koliko god se trendovi mijenjali motivi su uvijek isti ili slični, a ljepota je ionako u stiliziranju i kombiniranju. Trenutno su jako in bačvice za vodu. Pikiram ih nekoliko.

House Doctor

Vrčevi, vaze, posude za serviranje

Ovog isto nikad dosta. Godinama kupujem razne posude, tanjure, etažere, vaze, vrčeve… Neke žene imaju puno cipela i torbi, neke parfema, a neke posuda za serviranje…

House Doctor

Platneni ubrusi

Ovo mi je must have ove sezone. Moram ih kupiti… Jedva čekam sniženje.

House Doctor