Otvaramo sezonu uređenja apartmana

Stručnjaci iz Lesnine pripremili su savjete i poseban asortiman za uređenje apartmana

Iako na moru sve još izgleda uspavano i pusto, intenzivne pripreme za novu ljetnu sezonu su počele. Ono što zasigurno znamo je da se valja potruditi, posebice ako želimo odraditi uspješnu sezonu i zadržati cijene.

– Želimo li nadmašiti očekivanja naših gostiju, ugodno i praktično uređen apartman najbolja je pozivnica za njihov boravak. Opremanje apartmana za iznajmljivanje zahtijeva ponešto drugačiji pristup nego kad je riječ o uređenju stambenog prostora. Apartman će koristiti različiti ljudi s različitim navikama i potrebama, pa je od samog stila možda od veće važnosti da interijer apartmana bude udoban i efektnog izgleda, a namještaj kvalitetan i funkcionalan – kažu stručnjaci iz Lesnine koji su pripremili mnoštvo savjeta i poseban asortiman za opremanje apartmana.

kupaonski tepih 7,99€, LESNINA

Koja su zlatna pravila za uređenje apartmana ako želimo da to bude investicija s brzim i stabilnim povratom?

– Pažnju svakako treba posvetiti odabiru velikih komada namještaja, kao što su kreveti, garniture za sjedenje, kuhinjski elementi, ali i ugradbeni kućanski aparati. Naravno, detalji čine razliku, pa je dodatno potrebno prostor upotpuniti akcentnim dekoracijama, kombinirajući luksuznije i pristupačnije predmete.

Boje koje se koriste uglavnom su neutralne i mirne, a dekorativnost i karakter mogu se postići kroz sitnice koje su efektne i koje se lako i povoljno mogu zamijeniti, ovisno o posljednjim trendovima.

Namještaj neka bude lagan i praktičan, po mogućnosti i višenamjenski. Za lakše održavanje preporučljivo je odabrati perivu boju za zidove, sklopive stolice koje se mogu po potrebi maknuti ili razvući te namještaj otporan na ogrebotine – kažu u Lesnini, dodajući kako su  kutna garnitura ili trosjed najbitniji element dnevnog boravka.

– Odabir kvalitetnih materijala osigurat će trajnost garniture, pa savjetujemo drvo i čelik kao osnovu i tekstil kao gornjište. Dobar krevet i madrac ključni su ulozi jer gosti se na odmoru žele dobro naspavati. Ako veličina sobe dopušta, preporuka je da je vizualno nadogradimo dodavanjem manjih komada namještaja poput fotelje.

Za ljepši san svojih gostiju odaberite posteljinu od prirodnih materijala te u bijeloj boji koja se najlakše održava – kažu u Lesnini.

čaša 1,99€, dekanter 20,99€, LESNINA

Naravno, važni su i detalji… Nemojte dozvoliti da otkrhnuto posuđe i čaše te stari ručnici pokvare dojam.