Zašto ipak odabrati laminat?

Kad nemaš love za parket kupiš laminat. Ukratko, to je razlog velikoj popularnosti laminata. Ima li još nešto?

Ja ga nikako ne volim jer mi je grozan osjećaj lupkanja kada po njemu hodam u čizmama, a još neugodnije mi je hodati po njemu u najlonkama jer se stvara statički elektricitet pa se zna dogoditi ono bolno pucketanje. Uff, jako sam subjektivna. Ali ajmo objektivno.

Laminat je, kažu stručnjaci, kompozitni materijal sastavljen od nekoliko slojevitih ploča iverice ili nekih sličnih drvenih vlakana te gornjeg sloja na kojem je plastična folija koja imitira strukturu prirodnog drveta. Kvaliteta i cijena laminata definiraju njegovu klasu, a ovise o broju slojeva i vrsti materijala.

Prednosti laminata su brzo postavljanje (njega praktički možete postaviti sami) te niža cijena od gotovih i masivnih parketa. Jako je jednostavan za održavanje i s obzirom da je na gornjem sloju neka vrsta plastificirane mase, bez straha po njemu možete hodati s mokrim cipelama, stavljati ga u kuhinju, hodnik jer je puno manje osjetljiv od parketa.

Ukoliko se odlučujete za laminat, svakako kupite bolju klasu jer na tržištu postoje jeftini i nekvalitetni laminati, koji imaju uistinu kratak vijek trajanja.

kaindl
Kaindl

I da, ima jako puno različitih vrsta laminata, a meni su zanimljive tzv. kolorirane laminatne daske koje je patentirala tvrtka Kaindl i koje su relativna novost na tržištu. Laminat s zanimljivim natpisom? Zašto ne!

Kaindl - Creative serija
Kaindl – Creative serija

Takvi se laminati najčešeće upotrebljavaju u kafićima, restoranima, poslovnim prostorima gdje investitor želi u svom prostoru  nešto unikatno i prepoznatljivo ili u dječjim sobama gdje može izgledati jako zabavno…

kaindl-enjoy
Kaindl – Creative serija

No, ja sam više za klasiku, može i s laganim pomakom…

Kaindl - Creative serija - atelier
Kaindl – Creative serija – atelier

Zapravo, kad malo bolje razmislim… Evo galerije laminata koja izgleda čisto solidno. Ili?