Kako kombinirati zlatnu i izbjeći kič?

Imam odgovor. Pronašla sam 10 inspirativnih slika vrhunskih stilista koje odlično pokazuju kako dekorirati sa zlatnom bojom i biti i dalje cool, minimalist…

Vjerojatno ste primijetili, zlatna je opet jako in i u interijerima. Ali opet svi znamo da ju je jako teško kombinirati jer vrlo lako može skliznuti u kič. Neukus teže vrste.
Kako kombinirati zlatnu, a da nije užas? Evo mogućih odgovora.

1. SIVA JE SAFE PLAY
Sa zlatnom nikada ne pretjerujte. Nikada nećete pogriješiti ako zlatnu boju kombinirate sa sivom. To je apsolutni safe play.

1. Peak posude, Stelton, dizajner Mikaela Dörfel, Modus, od 513 kn

2. TAMNE I ZAGASITE BOJE
Zlatna boja odlično pristaje tamnim interijerima. Osim crne, sive, tamnoplave , tamnozelene, tamnoljučičaste, zlatna dobro pristaje i uz ovu čudnu pastelnu bordo boju.

2-svijecnjaci-hm.com-75 kn

3. JEDNOSTAVNO, NJEŽNO, PASTELNO
Zlato voli jednostavnost, nježnost. Zato odlično pristaje i uz bijelu te pastelne tonove roze i plave. Instant glamur dobit ćete refleksijom zlatne boje po prostoru. Brzo i lako rješenje je ako lampa, luster, lanterna ili svijećnjak ima na sebi pozlatu, tako da se njegovim paljenjem dobije dojam reflektirajuće zlatne boje. Općenito žuta i zlatna svjetlost djeluju opuštajuće i ugodno, relaksirajuće tako da se nemojte bojati zlatnih svjećnjaka, lanterni, posudica za lučice, uživat ćete u dašku glamura i ugodnoj svjetlosti koju će vam pružati.

3-lampa-glaze-Corrina Warm-Dizajnholik-2235 kn

4. SUPROTNOSTI SE PRIVLAČE
No, postoji i druga strana priče, suprotnosti se uvijek privlače, tako da zlato voli i neobrađeni beton, crno željezo, stare drvene parkete…

4-Fermliving-pop-up-shop-dekoracije

5.  ZLATO VOLI I ZELENILO
Možda na prvi pogled zvuči nespojivo, ali biljke obožavaju zlatnu boju. Ne možete ni zamisliti kako obična čuvarkuća ili aloa u zlatnoj posudi odjednom izgleda kao neki rijetki, glamurozni cvijet.

6-posuda za cvijece-hm.com-45 kn

6. A I REFLEKSIJU, IGRU SJENA
Zlato voli blještavost i refleksiju i jako zanimljivo može izgledati ako vaše ogledalo ima pored sebe nešto zlatno u što se reflektira, duplicira…

8. ogledalo-j. Adnet-Dizajnholik-r 48 5210 kn, r 70 8010 kn

7. GLAMUR SVAKODNEVICE
Jako fansy i otmjeno će izgledati ako kavu ili čaj servirate iz zlatnih ili pozlaćenih šalica, posebice ako oni na sebi imaju neki zanimljiv natpis, duhovitu ilustraciju, neki zanimljiv animal print. To je trenutno veliki hit i zaista za vrlo malo novaca možete si priuštiti biti malo u trendu i započeti dan s jutarnjom kavom s dozom glamura.

7. posuda-stakleni-ananas--hm.com-75 kn

8. ZLATNI BEŠTEK KAO ZVIJEZDA VEČERI
Ako pripremate fansy večeru za uzvanike, definitivno im servirajte zlatni beštek. On će odlično pasati uz bijele, sive, tamnoplave, tamnozelene ili crne tanjure, a za potpuni glamurozan, a opet funcky izgled blagovaonskog stola, neka svo ostalo posuđe na stolu bude mat i tamno. Iznenadit ćete se koliko će samo zlatne vilice i žlice podići kombinaciju i od obične večere napraviti glamurozni detalj koji će svi pamtiti.

9. bestek Broste Copenhagen, www.house-envy.co.uk, 164 funti

9. I JEDNO JE DOVOLJNO
I zato ako se još uvijek dvoumite da li zlatno ili ne, odgovor je da, ali s mjerom. Nemojte nipošto kupovati zlatne garniture za sjedenje, zlatne stolce, komode… Zlatni neka budu samo asesoari ili jedan, ali stvarno jedan malo veći komad u stanu.

10. bloomingville-detalj-lijepi-interijeri-dnevni-boravak