Zašto d blog i kakve veze s tim ima Telegram?

Dobrodošli u D svijet. Svijet dizajna, dobrih priča, dragih ljudi, divnih domova, dizajnerskih interijera, duhovitih, pametnih stvari, drugačijih tekstova…

Dobrodošla u svijet o kojem oduvijek sanjaš, dobrodošao po svoju dnevnu dozu dizajna… D kao dream, D kao desire, D kao digital.

A iza svih tih D-ova. Skrivam se ja, B. B.

Boba Blašković, dugogodišnja novinarka i urednica brojnih lifestyle izdanja o interijerima, domu, dizajnu, uređenju… Žena koja poznaje gomilu arhitekata, dizajnera, majstora, građevinara… i koja je u Hrvatskoj obišla rekordan broj stanova, kuća, gradilišta, cool i uncool mjesta. Ok, malo se šalim…

Da, to je ona curka iz prve postave D&D-a koja poznaje brdo arhitekata, dizajnera, građevinara i koja obožava interijere, hotele, lijepe stvari i cool mjesta.

Ali da, ja sam ona Boba iz prve postave Dom&Dizajna, Nekretnina u Jutarnjem, stalna suradnica Budi.ina, onog lijepog subotnjeg priloga uz 24 sata, ali ja sam i mama Fabijana i Lovre te ovog D bloga.

– E Boba, jel znaš možda za neki fora stan koji se prodaje? Imaš nekog arhitekta za preporučiti? Imaš nekog dobrog stolara? Gdje da odem kupiti sanitarije? Da li pločice, parket ili epoxy? Gdje da pretapeciram fotelje? Gdje da odemo na odmor? Znaš li za neku fora kuću

Imam. Znam. A i kad ne znam, potrudit ću se odmah saznati i pomoći. Jer znam, internet je krcat svakakvim stvarima i često nemamo vremena sve to dobro istražiti, isfiltrirati, proučiti.

D blog zamišljen je kao jasni filter koji će vam pomoći da dobijete dobru ideju, saznate koristan savjet, vidite inspirativan interijer,  čujete dobru priču, saznate gdje kupiti najbolje stvari u gradu.

I zato je nastao D blog. Zamišljen je kao D filter – mjesto gdje ćete se relaksirati, zabaviti, inspirirati, dobiti konkretnu ideju, shopping preporuku, savjet. I zato volim reći za sebe da nisam novinar koji mijenja svijet, ali ću se potruditi pomoći kako da odaberete primjerice dobar krevet. I možda sam vam time i više pomogla…

Nadam se da hoću. Znam da ću se potruditi. I zato ne mislim biti jedna od onih lifestyle blogerica koje to misle raditi samo u slobodno vrijeme, a niti biti opterećena hiperprodukcijom i tempom velikih redakcija.

I zato… Kao uvijek u mom životu…

b3

Najbolje stvari uvijek mi se događaju slučajno, tako je jedan SMS sadržaja “Bok, što ima?” promijenio tijek stvari.

“Nadam se da ću moći živjeti od bloga” – rečenica je koja je zazvonila ekipi Telegrama i odlučili su mi pomoći da malo ubrzamo stvari i da D BLOG postane zaista vidljiv.
Dogovorili smo se da svatko radi svoj dio najbolje što može i da se međusobno maksimalno podržavamo. Fer skroz.

Osim što su napravili veliki uspjeh vidljiv u brojkama, Telegramu je važna kvaliteta SADRŽAJA, autentičnost, ali i vizualni dojam. Vrijednosti su nam slične, pa je nekako logična i ova suradnja.

Moj tijek struje svijesti bio je otprilike ovakav…

Ako su u par mjeseci napravili čudo s Telegramom i ušli u top 10 portala, pa ponovili uspjeh s portalom Zena.net, a onda uz TELESPORT čak i mene zagrijali za sportske teme… Ljudi, fakat znaju digital. A uz to, Telegram mi je najljepši i najzanimljiviji portal, tako da je logična neka suradnja… Deal!

I ajmo sada dokazati da možemo napraviti i mi sličan uspjeh.

img_5453

I da, najiskrenije, jakooo se tresem… Što od uzbuđenja, sreće, očekivanja, vaših kritika… a i previše popijenih kava.

Enter D blog.

Kisss
B.