Upoznajte Kristinu i Filipa i njihov Spacetime

Za njih kažu da su jedni od najvećih nada hrvatskog dizajna, a nedavno su se odlučili za veliki korak. Osnovali su svoju firmu, napravili svoj vlastiti kućni brend i krenuli u… Spacetime

Tajming je važan. Postoje projekti koji su divni, ali ponekad nije još vrijeme za njih. Jednako tako kada je tajming dobar, ponekad projekt nije… Prostor-vrijeme. Sada je vrijeme za velike stvari.

Otprilike tako nekako razmišljali su dizajneri Kristina Lugonja i Filip Havranek, mladi dizajneri koji iza sebe imaju mnoštvo dizajniranih proizvoda, nagrada, pa i dva Red Dota, nagradu Quercus i nominaciju za nagradu Elle Decora za mlade dizajnere, a koji su tek nedavno otvorili svoj brend Spacetime s vlastitom proizvodnjom i webshopom.

STOL STABLE / PROIZVOĐAČ: ERA / DIZAJN: HAVRANEK-LUGONJA / DOBITNIK NAGRADE RED DOT 2015.

No, zašto su se za osamostavljivanje i razvoj svog brenda odlučili tek sada?

SPACETIME / OVERLAP

– Nas dvoje zajedno radimo od studentskih dana i zapravo neformalno naš studio Havranek-Lugonja postoji od 2012. godine kada smo bili dizajnirali lampu Plami. Nakon nje napravili smo desetak drugih proizvoda, radili s nekoliko jakih proizvođača namještaja i dobili par nagrada za svoj rad, što je ipak svojevrsna potvrda da dobro radiš. No, svejedno, bilo nas je strah otvoriti svoj ured, jer smo cijelo vrijeme radili za druge…

SPACETIME / MEET

Ja sam tako neko vrijeme radila u Telektri i potpuno se zaljubila u rasvjetu. Možda baš zato smo i krenuli sa sustavom rasvjetnih tijela Overlap jer sam primjetila da arhitektima pogotovo za hotele i restorane često trebaju neka zgodna provjerena rješenja koja se lako mogu personalizirati. Upravo jedan od takvih proizvoda je Overlap kojega smo proizveli pod etiketom Spacetime – ispričala je Kristina.

OVERLAP

Riječ je, naime, o vrlo jednostavnom i efektnom sistemu rasvjete kod kojeg se sjenilo oblači oko žarulje, a ono može biti u raznim bojama, uzorcima, materijalima…

OVERLAP

A opet u istoj seriji, posttoji i odgovarajuća stolna svjetiljka, visilica s jednim, dva, tri izvora… Zaista, idealno za personizaciju.

OVERLAP

– Nedavno smo dizajnirali i krevet Plateau koji ima integriranu rasvjetu, utičnice i dva USB-a i sve to u uzglavlju čiji nagib ergonomski potiče odmor i opuštanje.

SPACETIME / PLATEAU KREVET

Naš krevet ugrađen je u jedan apartman na Trgu bana Jelačića kojega je uređivala Kristina Radelić iz ureda Sto posto prirodno. – kaže Kristina.

SPACETIME / PLATEAU KREVET

– Krevet je gostu ipak najvažniji i nešto po čemu pamti smještaj. Zato smo smislili pametan, udoban i estetski skladan krevet koji integrira suvremenu tehnologiju, a opet je skladan i vrlo udoban.

SPACETIME / MEET

Trenutno u ponudi Spacetimea imaju i stolac Meet. Udobnu tapeciranu stolicu s Kvadratovim tkaninama.

SPACETIME / MEET

– Osnovali smo Spacetime sa ciljem stvaranja nove vrste proizvoda za novu generaciju arhitekata, dizajnera interijera i dizajnoljubaca. Plan nam je nadopunjavati proizvode i graditi svoj brend – kaže Kristina.

SPACETIME / MEET