To želimo. Radionice sign paintinga, kiparstva…

OMart za proljeće je pripremio niz novih zanimljivih likovnih aktivnosti za mlade i odrasle pod vodstvom akademskih umjetnika

Nekada su se plakati ručno oslikavali, a natpisi na trgovinama i lokalima ispisivali na drvenim tablama. Bilo je to neko puno polaganije vrijeme prije naljepnica, printanja, cnc-strojeva, 3D-printera, dok se umjetnike angažiralo da osmisle i oslikaju reklamne natpise i plakate.

No, kao što se vinil opasno vratio u modu i postao nišni premium, slična stvar događa se s kaligrafijom i sign paintingom. Ručni sign painting postao je jako tražen, kao i ručno izrađene čestitke, posvete, natpisi, meniji…

PEXELS

Dizajnirati nešto generičko i isprintati – postalo je previše obično. Posebice u premium segmentu gdje se traži personaliziranost, autentičnost, posebnost…

A gdje danas čovjek može naučiti sve te umjetničko-marketinške tehnike? Na radionicama i kreativnim tečajevima za odrasle i mlade u OMartu u Amruševoj ulici 8 u Zagrebu.

OMART

OMart iz mjeseca u mjesec postaje sve zanimljivije mjesto s raznovrsnijim i bogatijim programom – osim popularnih Art&Wine radionica nude razne tečajeve crtanja, kiparstva, grafike, povijesti umjetnosti, kaligrafije, a od nedavno nude i tečajeve slikanja uljem na platnu, radionica izrade murala, do sign painting tečaja… i sve to pod vodstvom akademskih umjetnika i umjetnica.

OMART

Pod vodstvom slikara i kaligrafa, Mire Modula Petkovića, na Sign painting tečaju uči se vintage tipografija i kaligrafija te vježba se ispisivanje reklamnih natpisa. Sign painting je zanat kreiranja javnog oglašavanja proizvoda, usluga i događaja, na vanjskim površinama poput zgrada, zidova, izloga. Poput umjetničkih djela, natpisi su izrađeni kistom i bojom, a radi reklamnim poruka privlače kupce, poput marketinškog alata.

PEXELS

Osim razovrsnog programa za odrasle i mlade OMart organizira i brojne radionice za djecu, uključujući i kreativne dječje rođendane i kampove, a organizira i art školu te pripreme za umjetničke škole, fakultete i Akademije.

PEXELS

Big like – bravo. Evo linka na njihovu web stranicu.

PEXELS