Te(rr)a ima novu kolekciju limitiranih petit vaza

Šumarice, ciklama, procvjetala grančica trešnje, jedna jedina visibaba iz vrta, par ljubičica, list, tri tratinčice… Takvo cvijeće najviše volim, pogotovo kada ih donose male ručice moje djece. Takvo cvijeće zaslužuje posebno mjesto u domu i vrlo posebnu vazu. Unikatnu, malu, hand made.

Upravo znajući da je najljepše cvijeće ono prirodno, livadsko, obično… splitska kiparica Tea Radić koja stoji iza brenda Terra Ceramica napravila je limitiranu kolekciju malih vaza Grumen.

– Zašto grumen? Zato što sama riječ označava komad, komadić nečega, a u ovom slučaju evocira na komad zemlje. Mali grumenčići zemlje bili su mi inspiracija i vodilja prema oblikovanju gline u formu vaze. Za dimenzije sam uzela spojene dlanove, odnosno koliko stane u njih. Samim tim, govorimo o malim vazama, odnosno minijaturama koje imaju istovremeno uporabnu i dekorativnu vrijednost s obzirom da funkcioniraju same za sebe s čisto estetskim ciljem – kaže Tea, objašnjavajući kako je svaka vaza unikatna, različita i ručno oblikovana, a kolekcija će biti ograničena na 25 komada od toga će svaki
biti numeriran.

– Što se tiče izbora gline, birala sam tople i zemljane tonove terracotte i lila-žute. Obzirom na veličinu vaze, one mogu podržati jedan cvijet ili grančicu/travku, nisu namijenjene, a ni
zamišljene, za velike kupovne bukete, već za komadić prirode koji u šetnji i prolazu možete ubrati i ponijeti sa sobom – objašnjava umjetnica.

Cijena vaze je 56 eura, a njezine radove možete pogledati na IG profilu Terraceramica.

Upoznajte kolekciju…