Tapete s motivima riječke akademske slikarice

Tražite nešto zaista posebno i dominantno? Mirna Sišul krenula je raditi tzv. wall tapete. Upoznajte Mirnu i njezin divni, šareni svijet

Svojom vedrinom autorica želi reći da živimo u prekrasnom svijetu, prepunom ljepote i radosti. Ljepota je u zrncu prašine, u kapljici vode, u odbačenom papiriću, u hrpi smeća i u svemu gdje pogled dopire. Ovo je jedini svijet koji imamo i velika je sreća gostovati u njemu… – s tim riječima se opisuje Mirna Sišul, akademska slikarica.

A upravo ta zarazna vedrina i pozitiva izvire iz njezinih radova. Veseli, šareni, radosni… radovi koji instantno izazivaju osmijeh na licu.

I zato ih ljudi vole i često stavljaju ne samo u stanove i apartmane, nego i u poslovne interijere. Vole ih kreativne agencije, osiguravajuća društva, banke, konzultantske tvrtke… odnosno svi oni koji žele uvjeriti ljude da je život lijep.

Ali on uistinu i jest. Baš kao i Mirnine slike koje su nedavno, upravo radi potražnje dobile i novu xxl dimenziju.

Boba: Kako to da ste se odlučili za izradu tapeta?

Mirna: Ideja se kuhala već neko vrijeme. Najviše kroz interijere gdje sam slikarskim intervencijama počela ulaziti u taj svijet.

Neki moji raniji klijenti su me potakli na razvoj ideje, kao i istraživanje trendova vani. Tapete su zapravo nastavak moje slikarske priče… to su reprodukcije mojih djela na posebnom materijalu za tapete. Od proljeća 2018. intenzivno smo radili na pripremi vizuala i pripremi web shopa. Kada kažem mi, mislim na moj mali tim… moj suprug Marin i ja.

Boba: koje su otprilike cijene po kvadratu?

Kod cijene je najvažnije reći da smo je formirali na način da cijena po kvadratu opada sa većim brojem kvadrata. Sve tapete se rade individualno po mjeri, prema zidu ili željenoj podlozi.

Na web shopu www.mirnasisul.com  je unutar svakog motiva moguće upisati širinu i visinu vašeg zida i uz pomoć online kalkulatora automatski dobiti cijenu. Konkretno, za 5m2: cijena je 2000 kn, za 10m2: 3250 kn, za 15m2: 4500 kn.

 Boba: Postoji li neki motiv koji se najviše traži?

Mirna: Nema nekog posebnog motiva koji se izdvaja više od ostalih… s obzirom da unutar web shopa u ponudi ima gotovo 200 motiva, ravnopravno su zastupljeni ako gledam narudžbe. Ali vjerujem da je još prerano za favorita, priča je tek krenula…

 Boba: Koji je vama najdraži?

Kod mene je situacija uvijek takva da najviše volim najnovije radove… tako i sada, baš sam završila dizajn serije tapeta pod imenom „Ritam“ koji su kombinacija mojih apstraktnih radova i fotografija nastalih prošlog ljeta unutar kruga bivše riječke tvornice Torpedo.

Evo kako izgleda…