Tom Dixon za Ikeu. Drugi put.

On kaže da s tim komadom namještaja čovjek ima najintimniji i najintenzivniji kontakt. Upoznajte njihov zajednički krevet

Tom Dixon je superstar. Imala sam ga prilike jedanput susresti i uvjeriti se koliko je čovjek normalan i ugodan. Tipičan uglađeni i pristojan Englez.

S druge strane čvrsto vjerujem da unatoč talentu, karakter ljudi presudi želimo li s nekim ponovno surađivati ili ne. I zato mi uopće nije čudno da Ikea ponovno surađuje s Tom Dixonom i da su nakon uspješne prošlogodišnje suradnje oko sofe Delaktig, proširili kolekciju i nastavili suradnju.

IKEA

– Jednostavno, tim nije mogao stati raditi zajedno – kaže Tom Dixon, dodajući kako je on osobno fasciniran krevetima jer je to komad namještaja koji svima treba.

IKEA

– Krevet je esencijalni predmet i na njemu provodimo više vremena nego s bilo kojim drugim komadom namještaja. S druge strane svi mi smo različiti i volimo spavati na drugačijim krevetima i madracima, i zato smo odlučili naš Delaktig odvesti na novi nivo – objasnilo je Tom Dixon.

IKEA

Naime, on je zajedno sa svojim timom aluminijsku bazu koju su osmislili za sofu Delaktig odlučio iskoristiti za krevet, a ideja je zapravo ista kao i kod sofe – sami korisnici odlučuju kako će on konačno izgledati.

IKEA

Tom Dixon + Ikea + You – tako ga reklamiraju, a zapravo ima puno istine u tome jer konačni izgled kreveta izabiru korisnici.

IKEA

Crno uzglavlje ili pleteno ili možda bez uzglavlja, sa stranicama ili bez, s ugrađenom lampom i noćnim ormarićem ili.. jako puno je mogućnosti, a valja reći da korisnici sami odabiru vrstu madraca te boju, s čime je postignuta dodatna fleksibilnost.

IKEA

Krevet Delaktig uskoro bi se trebao naći i u Hrvatskoj, a pogledajte koje su sve njegove mogućnosti u stajlingu pop-up hotela u Lisabonu koji je napravljen za predstavljanje ove kolekcije.

IKEA

Upoznajte 5 različitih koncepata: soba za obitelj, za ljubitelje zelenila, za ljude koji vole boje i uzorke, za minimaliste i za one koji preferiraju neutralne tonove te udobnost.