Novi trend. Dizajnerske IT lampe i lusteri sele na terase i u vrtove

Poznate dizajnerske lampe odnedavno imaju i svoje outdoor varijante koje imaju IP zaštitu na vlagu i prašinu te se mogu koristiti i u vanjskim prostorima. Evo naših 8 favorita

Dnevni boravak seli na otvoreno. I to u svakom smislu. Vrtne garniture počinju sve više nalikovati na namještaj za dnevni boravak. In su ojastučene kutne garniture, fotelje s nepromočnim jastucima, stolići, jastuci i tepisi koji se mogu koristiti u interijeru i eksterijeru… No, tu priča ne staje. Veliki trend je i indoor/outdoor rasvjeta. Naime, sve više jakih brendova lansiralo je svoje najuspješnije dizajnerske komade i u outdoor verziji s IP zaštitom za vanjske prostore.

Prava revolucija indoor/outdoor lampi dogodila se s i pojavom lampi s baterijskim punjenjem. Gotovo svi veliki proizvođači rasvjete u posljednjih par godina napravili su ii inačice svojih klasika s baterijskim punjenjem. Zahvaljujući tome vrtovi, terase, balkoni… uistinu postaju dnevni boravci na otvorenom koji omogućavaju uživanje u ambijentalnoj rasvjeti gdje god poželimo.

Evo naših favorita… Upoznajte 8 klasika u outdoor varijanti.

1AJ LAMP, dizajn: ARNE JACOBSEN, proizvođač: Louis Poulsen