Što je najružija stvar koju imate kod kuće?

Dizajn Distrikt poziva građane da doniraju svoje nepotrebne i neugledne predmete za radionicu preobrazbe Ružno Datče. Evo moje nominacije

Imate kod kuće nešto ružno, kičasto, glupasto, nepotrebno, a žao vam je baciti? Evo prilike da se toga riješite, a da usput i napravite zanimljivu stvar.

Naime, Dizajn distrikt Zagreb poziva građane da doniraju svoje nepotrebne predmete za radionicu Ružno Datče. Poželjni su, kažu, razni odbačeni i po mogućnosti izrazito neugledni predmeti iz kućanstava, podruma i  tavana. Predmete je potrebno fotografirati i poslati kao prijedlog organizatorima koji će potom izabrati “zvijezde” radionice preoblikovanja. Građani predmete mogu prijaviti slanjem fotografija na Facebook stranicu kampanje Ružno Datče do 9 lipnja.

Panel stručnjaka će 11. lipnja donijeti odluku koji će od predmeta biti preoblikovani na samoj radionici. Posjetitelji festivala moći će steći uvid u rad na preobrazbi odbačenog u lijepo i korisno, pa čak se i sami priključiti procesu. U ulozi mentora, radionici su se priključili arhitekt Davor Plavšić, umjetnik Miljan Miljković i dizajnerica Mia Bogovac.

Pitate se čemu ovi plastični tanjuri s biljnim uzorkom?

To je moje Ružno Datče. Nemam pojma što mi je bilo da kupim plastične tanjure s biljnim uzorkom i gigantsko zeleno reflektirajuće jaje.