Što izgled vaše kupaonice može reći o vama?

Crne, zlatne, bakrene, krom miješalice proširuju svoju kolorističku obitelj. Upoznajte Gessijevu novu kolekciju inspiriranu različitim karakterima osoba i lifestyleom ljudi

Kolerik, sangvinik, melankolik ili flegmatik. Znam da definitivno nisam flegmatik, a ni melankolik… No, kakve to veze ima?

Gessi je predstavio novu kolekciju Origini inspiriranu profilima ličnosti, no s obzirom da u životu ništa nije crno-bijelo, kao ni tipovi ličnosti, tako ni podjela (a ni kolekcija) nije tako crno-bijela. Dapače…

GESSI

I zato je Gessi napravio kolorističku kolekciju i kromatske portrete ljudi, a inspiraciju je pronašao u samim korisnicima i njihovom načinu korištenja kupaonice. Inovativni koncept interijera kupaonice sastoji se od pet trijada boja i materijala, povezanih s isto toliko profila ličnosti, a ono što je posebice važno – daje slobodu odabira i kombiniranja različitih elemenata.

GESSI

„Kromatski portreti“ definirani s pet ikoničkih boja, a kreću se od puderasto ružičaste do monokromatske glinene sive, preko koraljne do zelenih tonova agave…

Kako povezati boju kupaonice s karakterom? Idemo na konkretni primjer… Evo što kažu kakvom tipu ličnosti bi se najviše trebala sviđati “topla” kupaonica.

– Kolekcija Origini Warm inspirirana je ljudima koji vole intimu, koji su romantični i ljubazni. Warm je monokromatski trijad s dominantnim toplim prizvukom, a sastoji se od Matt Cipria, Warm Bronze i Dark Bronze finiša. Ovom profilu ličnosti važna je taktilnost i mirisna percepcija i uživat će u dugim kupkama u kadi. To su ljudi koji vole ugodno, opuštajuće okruženje i žele izgubiti pojam o vremenu – navodi Gessi.

Origini Neutral je za gradske stanovnike na svim geografskim širinama, za one koji su uvijek u pokretu. Metalik i akromatski trijad sadrži mješavinu Matt Greige, Brushed Finox i poliranog nikla. Neutralan je, suvremen i vrlo prilagođen. Prikladno za one s jednostavnom osobnošću kao i za svestrane osobe. Ostavlja prostor za one koji vole glazbu ili mirise, za one koji traže veselje u šarenim dodacima, ali, u isto vrijeme, pruža neutralan prostor za one koji vole mir i tišinu. To je kromatski portret onih koji su uvijek u pokretu – kažu u Gessiju.

Origini Accent je trijada sastavljena od sjajnog okera, mat crne i brušenog mesinga svidjet će se kozmopolitskim, otvorenim i odvažnim osobama koji cijene vrijednost kontrasta. Ovo je kromatski portret onih koji su sretni i nekonformisti. Ova kombinacija idealna je za energizirajuće tuširanje ili za kupaonice u kućama za odmor.

Origini Materic je trijada se sastoji od koralja, poliranog crnog metala i brušenog bakra, a ova kombinacija boja, materijala i oblika je za ljude koji vole tradiciju, stabilnost i koji ne broje sekunde.  Čovjek se vraća u prošlost kako bi se stvorio prostor u kojem je opuštanje svakodnevnica i gdje se napetost može osloboditi. Ova kombinacija se uklapa uz drvo i keramiku i zajedno stvaraju skladnu atmosferu. Za one koji žive u gradskoj garsonijeri, ali sanjaju o seoskoj kućici. Ovo je kromatski portret onih koji vole mir i tišinu – kažu u Gessiju.

Origini Nature svidjet će se bioentuzijastima, utopističkim intelektualcima i ljubiteljima prirode iz cijeloga svijeta. Brušeni crni metal, krom i mat agava zelena koja poprima simbolično značenje otvaranja horizonta i premještanja kupaonice prema van. Ova kolekcija unosi prirodu u dom. Pjesnici i ekolozi tako mogu slobodno doživjeti minimalan prostor, zatvoriti oči i slušati umirujući šum vode. Ovo je kromatski portret onih koji se regeneriraju u dodiru s prirodom.

GESSI

I jesu li vam pogodili ukus i karakter?