Seliti se u manji ured, ostati u istom ili… Aplikacija koja vam u tome može pomoći

Colliers International, konzultantska tvrtka za investicijsko savjetovanje, pokrenula je platformu Workplace Expert. Testirali smo ju…

Ovo je definitivno godina velikih promjena. Svakim danom čujem priče ljudi koji su se odlučili za neke značajne promjene u svom životu. Neki su se zbog potresa odlučili maknuti iz centra Zagreba i starih zgrada. Neki su se zbog iskustva lockdowna i spoznaje o drugim životnim vrijednostima odlučili preseliti u kuću s više zelenila i doticaja s prirodom. Neki su se zbog toga čak preselili u neke druge gradove i mjesta… Neki su potpuno promijenili poslove… a neki razmišljaju što napraviti sa svojim poslom.

Da li ostati u istom poslovnom prostoru trenutno muči mnoge. Seliti se u manji, ostati u istom ili? Kako posložiti biznis za 2021. godinu? Kako posložiti ured?

Svjesna svih tih pitanja konzultantska tvrtka Colliers International napravila je aplikaciju Workplace Expert koja pomaže tvrtkama da poduzmu prve korake u izradi svoje buduće strategije prilikom prilagodbe poslovnog prostora novim načinima rada.

Workplace Expert predlaže model optimizacije poslovnog prostora u potpunosti prilagođen svakoj tvrtki pojedinačno, a na temelju odgovora na pitanja o ciljevima tvrtke, radnim obrascima, motivima koji stoje iza njihovog brenda te poslovnim procesima.

Alat se, kažu u Colliersu, temelji na opsežnim podacima i rezultatima iz njihovog globalnog istraživanja tijekom pandemije COVID-19 i novim tržišnim trendovima.

Workplace Expert ne donosi generička rješenja koja se odnose na sve tvrtke, već uzima u obzir specifičnosti svake tvrtke pojedinačno i na temelju toga nudi individualna rješenja te predlaže optimalnu prilagodbu svakog radnog prostora što uključuje veličinu ureda, broj potrebnih radnih mjesta i funkcionalnih područja.

– Ovaj alat nudi brz i jednostavan način tvrtkama da izrade odgovarajuću strategiju i saznaju više o vrsti radnog okruženja koje će im pomoći ubrzati njihov uspjeh te povećati efikasnost ljudi. Također, dodatno nudimo svojim klijentima razviti detaljan plan za prilagodbu radnog okruženja na temelju sveobuhvatne analize poslovnog prostora i specifičnih potreba klijenata kao što su stopa korištenju poslovnog prostora, načini rada
zaposlenika ili rezultati upitnika zaposlenika – objasnila je Nuccia Basanić, starija konzultantica iz Odjela za savjetovanje i posredovanje komercijalnim nekretninama.

Da puno ne duljimo, evo linka na Workplace Expert alat. Mi smo ga testirali i potvrdili mnoge stvari koje nam se već neko vrijeme motaju po glavi i koje je dobro vidjeti i napisano i nacrtano :)