Priprema, pozor… U srijedu počinje Zagreb Design Week

Tjedan u znaku dizajna. Evo što nam sve donosi šestodnevni festival dizajna u Tehničkom muzeju

Mladi domaći dizajn-brend NUNC lansiran na siječanjskom svjetskom sajmu namještaja u Kölnu, nova kolekcija dizajnerice Ade Kezić, noviteti tvrtke ETO kojeg potpisuju dizajnerice Ana Armano Linta, Jadranka Soviček Krpan, Zrinka Nedeljković i Ada Kezić, samo su mali dio onoga što vas čeka na Zagreb

NUNC

Nova budućnost / Changing the Game – tematska je okosnica šestog Zagreb Design Weeka (ZGDW), koji će se i ove godine odvijati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, točnije Hali V, od 7. do 12. svibnja.

U hali V tako ćete moći svakog radnog dana od 14 do 21 sat razgledati radove hrvatskih dizajnera i proizvođača, a u prodajnom dijelu – concept storeu kupiti i ponešto od hrvatskih dizajnera.

Popratni će se sadržaj, poput Noći dizajna 10. svibnja, paralelno održavati diljem Zagreba na „ZGDW partner lokacijama“ gdje će partneri festivala za posjetitelje organizirati brojna događanja, od izložbi i instalacija, modnih revija, cocktaila i iznenađenja, a sve na temu dizajna.

Zagreb Design Week obilježit će i 100 godina Bauhausa, predstaviti i troje hrvatskih studenata Bauhausa – dizajnericu tekstila Otti Berger, fotografkinju Ivanu Tomljenović Meller i arhitekta Gustava Bohutinskog.

Ove godine Zagreb Design Week kao državu partnera predstavlja Republiku Poljsku. Izložba donosi izbor 100 najboljih projekata suvremenog poljskog dizajna, podjednako kao i klasika dizajna nastalih u posljednjih stotinu godina. Među njima se nalaze raznoliki proizvodi poput stolaca, stolova, čaša, predmeta od porculana, tipografije, vizualnih identiteta, dječjih igračaka, lokomotiva, neonskih lampi, pa čak i zmajeva. Klasike dizajna prate naručene suvremene ilustracije, interpretacije, 25 suvremenih poljskih ilustratora i grafičkih dizajnera.

Detaljni program proučite na ovom linku.