Priprema, pozor, počinje! Martićeva diše za dizajn

Od utorka do nedjelje Martićeva i sve okolne ulice vrvjet će dizajnerskim događanjima, instalacijama, radionicama, pozitivom. Evo što vas sve očekuje. I da, i mi ćemo biti tamo na D ljuljački za D intervjue

Kao što priliči svim kreativcima dan prije početka Design Districta, drugog izdanja festivala, svi su u gužvi, strci i užasno se puno radi. Malo toga je potpuno gotovo, ali bit će sigurno do službenog otvorenja u utorak u 20 sati. Do tada će vrlo vjerojatno biti gotova i naša D ljuljačka, mjesto za D razgovore i D intervjue na kojoj ću ugostiti poznate, drage, zanimljive dizajnersko-arhitektonske parove i pričati s njima o životu, umjetnosti, dizajnu… Ukratko o svemu i svačemu. No, moram se požuriti i ići na bauštelu raditi ljuljačku.

Petar Santini

Pa zato umjesto mog teksta, evo priopćenja koje su sastavile Jelena, Tena, Ivana… Evo, sve su vam lijepo najavile i pojasnile… Ja ću vam još samo reći da me užasno zanima kako će ispasti Zeleni Ratkaj, Dom Grafičara, HNB…

Prvi dan festivala donosi vam pregršt zanimljivog programa – dan započinje Kreativnim jutrom Deska Kreativna Europa u sklopu kojeg će biti predstavljeni kreativni hubovi iz Europe.

U prijepodnevnim satima niz kreativaca i poduzetnika koji djeluju u polju arhitekture, dizajna i izdavaštva otvorit će za sve zainteresirane svoja vrata, a na isti će se način posjetiteljima predstaviti i impozantna građevina u kojoj djeluje Hrvatska narodna banka.

Petar Santini

Vrhunac prvog festivalskog dana očekuje sve posjetitelje u poslijepodnevnim satima kada se službeno otvara Zeleni Ratkaj u kojem će biti smješteni mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelena pop-up šuma te niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.

Petar Santini

Službeni će početak Festivala u 20 sati najaviti ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, dok će nakon toga uslijediti otvorenje izložbe Komadić Zagreba / Piece of Zagreb – kolekcije autentičnih zagrebačkih suvenira.

Od 10 do 20 sati vrata svojih tvrtki i ureda za sve zainteresirane otvorit će Atelier Ane Barbić Katičić, Atelier Ostrman, Bibliofil, Dva arhitekta 2A, Fobia d.o.o., Galerija Canvas, Knjigovežnica 1924, MVA, OPA Arhitektura, Penezić i Rogina, RRiF, Senor, Studio Haramina, B!ro, Deseto selo, Impact HUB, Mikrofon Star, škola pjevanja.