Preloved Market za ljubitelje dizajna i dekora

U nedjelju 14. travnja od 9 do 13 sati u Studiju Katran prvi put održava se Preloved Market s temom dekoracija za dom. Uhvatili smo na kratko suorganizatoricu Ines Šitum i otkrili što nas sve čeka na buvljaku

Garage seleovi, buvljaci, second hand dućani, archive saleovi vani su odavno in, a ono što veseli što postaju sve popularniji u Hrvatskoj. Ako pratite društvene mreže sve češće ćete naići da mnoge modne blogerice, glumice, stilistice, urednice, influencerice svako malo organiziraju “garage sale” svojih ormara. S obzirom da je riječ o ljudima koji imaju izraženu estetiku, na takvim se ciljanim, takozvanim preloved buvljacima, znaju naći pravi biseri. Cool, neobične, često i dizajnerske stvari koje modno osvještenim vlasnicama više jednostavno ne stanu u ormar, a zapravo su genijalne.

Ponekad se trebamo riješiti i genijalnih stvari da bismo napravili mjesta za nove, zar ne?

I zato me prije par tjedana jako razveselila vijest da influencerica Ines Šitum zajedno s curama iz agencije Kaleo organizira drugi Preloved Market, a ovaj put s temom namještaj i dekoracije za dom.

Naime, Ines Šitum, mnogima poznatija pod Instagram imenom More Less Ines, zimus je organizirala u Katranu prvi Preloved Market na kojem su se mogle kupiti stvari za djecu – odjeća, obuća, igračke, dekori za dječju sobe.

Market je bio uspješan jer nije bio samo prodaja second hand stvari, nego i prilika za druženjem uživo, savjetima, novim poznanstvima… a bilo je i hrane, pića, smijeha.

– Hoćeš nam se pridružiti na Preloved marketu? Sigurno imaš hrpu divnih svijećnjaka, vaza, lampi, tanjura… koje više ne koristiš? – pita me Ines.

– Naravno da imam i rado bih došla, ali i kupila neki fora komad od tebe i cura. Ovog puta dolazim samo kao kupac. Možeš li nam malo otkriti tko nas i što sve čeka u nedjelju od 9 do 13 sati u zagrebačkom Studiju Katran na Radničkoj cesti 27 – pitam Ines.

– Više od 30 izlagača predstavit će manje komade namještaja, dekoracije za dom i vrt, kuhinjske aparate, posuđe, tepihe, zavjese i stolnjake, lampe, vaze, tegle i biljke, namještaj za djecu, košare i još mnogo toga. Osim dekorativnih sitnica iz mog doma, moći će se otkupiti komadi iz arhive brojnih influencerica poput: Ane Dobrinčić @adobrincic, Lede Bosnić @ledaboss, Matee Halilović, Lucije Vukojević @lushumashi, Maje Bešenić @mycroatianhome, Matee @home_stories_, Maje Kranjec @krameraj, dizajnerice interijera Antonele Gaure @olivin_ te Paule Šik @paulasik. Uz njih, svoje radove će predstaviti i domaći kreativaci: Verka Handmade, PARONA, Atelier Ligero, Koshmar design by Lana- kaže Ines Šitum, partnerica u organizaciji eventa, naglašavajući kako treba ponijeti sitan novac i svoju platnenu vrećicu.

Evo malog previewa stvari koje su cure pripremile za prodaju… Jedva čekamo.

1INES ŠITUM, @MORELESSINES