Potres u Zagrebu. Ajmo svi pomoći

Otvorena je Facebook grupa Potres u Zagrebu – Svi mi u centru gdje su građani počeli razmjenjivati informacije oko prijava šteta, brojeve telefona statičara, građevinara… Uključite se.

Znam da svi još uvijek imamo PTSP od potresa i svega što se događa posljednjih dana. No, moramo si međusobno pomoći da prebrodimo sve ovo i što prije obnovimo svoje domove i urede. Zato sam ponosna što je moja sestra Vesna Blašković (inače urednica Dive u Večernjem listu) pokrenula Facebook grupu Potres u Zagrebu – Svi mi u centru s ciljem da se sve informacije, savjeti, iskustva što brže i neposrednije dijele.

Možda netko zna statičara, građevinskog vještaka, arhitekta, majstora koji popravlja centralno grijanje, možda nekom treba majstor koji bi skinuo kristalni luster koji visi samo na žici… a možda nekom treba pomoć oko prijavljivanja štete.

Zajedno smo uvijek pametniji.

I zato molim sve vas statičare, arhitekte, građevinare, sudske vještake da se priključite grupi i da svi zajedno pokušamo pomoći ljudima koji trenutno imaju stotine pitanja oko obnove svojih domova.

Koliko mi je poznato, mnogi arhitekti su se na inicijativu Komore arhitekata već prijavili na listu stručnjaka koji žele pomoći i predali svoj dopis Stožeru civilne zaštite. Bilo bi divno kada bi taj popis postao javan.

No, možda se može pomoći i na neki drugi način…

Savjet, skype konzultacije, obilazak, pomoć oko popravka, nabavka materijala, donacija građevinskog materijala ili bilo kakva donacija, sve je to velika pomoć i unaprijed zahvaljujem svima.

Za sada shaream podatke na koje sam ja naišla:

Brojevi telefona za prijavu šteta:

+385 1 6585 170
+385 1 6585 157
+385 1 6585 158
+385 1 6585 159
+385 99 6878 851

Fotografije oštećenja stanova i zgrada zajedno s adresom mogu se poslati na e-mail: uhs@zagreb.hr

Aplikacija za prijavu štete – https://arcg.is/1vafny0

Donacije za akciju Zajedno za Zagreb.

Facebook grupa Potres u Zagrebu – Svi mi u Centru.