Na velika vrata stigao je novi trend – terazzo

Koliko košta kvadrat terazza? Skup je i malo tko ga u Hrvatskoj radi, ali zato postoji praktičnija varijanta. Upoznajte novu kolekciju pločica inspiriranu venezijanskim podovima

U ovaj trend sam se zaljubila. Nakon ere mramora, na velika vrta stigao je – terazzo. No, majstori koji su nekada radili terazzo, vrlo izdržljiv lijevani pod napravljen od komadića pravog kamena, vapna, cementa i pijeska odavno su otišli u mirovinu i danas malo tko zna i radi takve podove.

Sant’ Agostino

Pravi terazzo danas uglavnom možete vidjeti na terasama i stubištima iz 50-ih i 60-ih, ali i kao ploče velikih dimenzija koje su trenutno vrlo popularne i dobra zamjena za klasičan terazzo.

Sant’ Agostino

Riječ je zapravo o keramičkim pločicama velikih dimenzija s uzorkom terazza, a jedan od proizvođača koji je ovih dana predstavio kolekciju u koju smo se zaljubili na prvi pogled je tvrtka Sant’Agostino.

Sant’ Agostino

Naime, Sant’Agostino predstavio je najnoviju liniju pločica Newdeco kojom odaje počast venecijanskim podovima.

Sant’ Agostino

– Linija zidnih i podnih obloga od gres porculana inspirirana je umjetnošću, a nastala je usavršavanjem tehnika koje su vrsni majstori koristili još u antici, percipirajući ljepotu spajanja jednostavnih i prirodnih elemenata, dajući tako novi život mramoru i granulacijama miješajući ih s vapnom ili cementom pomiješanim s pijeskom te raznovrsnim komadićima obloga.

Sant’ Agostino

Kombinirajući ravnotežu geometrija i boja, Newdeco simbolizira eleganciju, čime interijeri postaju prava mala remek-djela koja sadrže tradiciju bezvremenskog dizajna – objasnili su u Sant’Agostinu.

Sant’ Agostino

Pločice su dostupne u dvije završne obrade, sjajne i mat, te su lake za održavanje i otporne na habanje, mrlje, kiseline i svjetlost. U dimenzijama 120 X 120 cm, 90 X 90 cm i 60 X 60 cm međusobno se dotiču gotovo nevidljivim spojevima za cjeloviti dojam površina.

Sant’ Agostino

Liniju karakteriziraju sofisticirane boje, jedinstvene kombinacije te kreativne kompozicije, a razgledati ih možete uživo u salonu Vodotehnika.