Mediteranski interijer je više od uređenja…

Pred nama su dani kojima sve svi najviše veselimo – produženi vikendi, prva ovogodišnja kupanja, užitak u moru, zrakama sunca i jednostavnom životu. Kako taj osjećaj mediteranskog ugođaja prebaciti u svoj dom?

Ove godine praznici padaju fantastično. Prvo veliko spajanje počinje s Danom državnosti koji pada u utorak, drugo u četvrtak 8. lipnja kada je Tijelovo, a treće u četvrtak 22.6. kada je Dan antifašističke borbe.

Već vidim prazan Zagreb, gužve na naplatnim kućicama, prva kupanja, sunčanja, koktele, bose noge, užitak u zalascima sunca, moru…

Uff kako volim ljeto, more i taj mediteranski način života… Život u skladu s prirodom, užitak u jednostavnim stvarima, puno odmaranja, hedonizma, čitanja u hladu… trenuci za sebe, obitelj, prijatelje… Punjenje baterija u svakom smislu riječi.

I svake godine na godišnjem odmoru kažem da ću i inače pokušati živjeti opuštenije, s manje stresa i ‘to do’ lista te s više druženja i opuštanja…

A možda je stvarno vrijeme da nešto poduzmem po tom pitanju? Možda ne znam kako dosljedno provoditi mediteranski mindset, ali znam što sve možemo napraviti da u interijer unesemo mediteranski ugođaj.

Život na Mediteranu pun je opuštene i vesele atmosfere, većina života odvija se vani, tako da se često gubi granica između interijera i eksterijera, odnosno namještaja za vanjski i unutrašnji prostor.

Svaka zemlja mediteranskoga kruga ima svoju tipičnu paletu boja, tkanina i tekstura, ali i brojne zajedničke karakteristike. Naše boje su bijela, off white, bež, taupe, modra… te boja terakote, maslinasta, siva, tamnoplava, boja lavande, limuna, boja breskve…

Detalji su funkcionalni i ne opterećuju interijer. Opći dojam je bezvremenski, elegantan, nepretenciozan, jednostavan, pročišćen, svjež i ugodan ambijent.

Estetika je jednostavna i pomalo romantična: svijetli i topli tonovi, grublje teksture, prirodni materijali poput keramike, drva, jute, lana, pamuka te puno mediteranskog bilja.

A upravo takav ugođaj često želimo unijeti i u svoje domove. Kako bi vam u tome pomogli, odabrali smo 20-ak proizvoda iz Lesnine koji odišu mediteranskim stilom i koji se mogu uklopiti praktički u svaki ambijent – moderniji i tradicionalniji, na otocima, u gradovima, u unutrašnjosti… Cijene, dimenzije, materijale i ostale specifikacije možete pronaći na linku ispod slike.

BARSKA STOLICA, LESNINA (LINK)
VISEĆA FOTELJA, LESNINA (LINK)
FOTELJA, LESNINA (LINK)
PREKRIVAČ, LESNINA (LINK)
DEKORATIVNI ČAMAC, LESNINA (LINK)
DRVENA STOLICA, LESNINA (LINK)
KUtna Garnitura, LESNINA (LINK)
FOTELJA, LESNINA (LINK)
POMOĆNI STOLIĆ, LESNINA (LINK)
KOMODA, LESNINA (LINK)
VISEĆA FOTELJA, LESNINA (LINK)
UKRASNI JASTUČIĆ, LESNINA (LINK)
KUTNA GARNITURA, LESNINA (LINK)
LANTERNA, LESNINA (LINK)
KOMODA, LESNINA (LINK)
VISEĆA FOTELJA, LESNINA (LINK)
DRVENI STOLIĆ, LESNINA (LINK)
POMOĆNI STOLIĆ, LESNINA (LINK)
PODNA SVJETILJKA, LESNINA (LINK)

I za kraj pripremili smo vam mali šalabahter kako ove komade može iskombinirati kako bi dobili mediteranski stil koji će se uklopiti i u modernije i tradicionalnije ambijente, bili oni na selu, gradu, vikendici…