Ljubav je možda zelene boje. Priča o Larisi i Danielu.

Bliži nam se Valentinovo, a u Botaničaru Zelentinovo. Zeleni pop up party uz zdravu hranu, cool muziku i radove Larise i Daniela koji stoje iza brenda Earth Wind Desire. A to je odličan povod za jednu ljubavno-zelenu priču

Ljubav se može dogoditi svugdje i uvijek. True story počinje… On je bio na putu i kao dio Yamahinog tima trebao je ostati jedno popodne u Zagrebu. No, tog je popodneva sasvim slučajno upoznao nju, arhitekticu iz Zagreba. I dogodila se ljubav.

Sanja Bistričić

On se zbog nje iz Graza ubrzo preselio u Zagreb, a ona iz Zagreba u Samobor. No, s ljubavlju je započela još jedna kreativna priča – njihov zajednički brend Earth Wind Desire.

Sanja Bistričić

Dolazimo kod njih u Samobor gdje nastaje Earth Wind Desire, brend nastao isključivo od prirodnih materijala koje priroda odbaci sama.

Sanja Bistričić

Naime, radovi Larise i Daniela nastali su isključivo od prirodnih materijala koje pronalaze koračajući prirodom. U njihovim dugim šetnjama ponekad pronalaze zanimljive grane, komade fosiliziranih drva, debla, metala, kože…. od svega toga nastaje umjetnost koju Daniel, skulptor iz Graza, oblikuje i stvara nešto uistinu posebno.

Sanja Bistričić

– Nikada ne režemo grane ili stabla, ne uzimamo ništa što priroda već sama nije odbacila. Također, nikada ne uzimamo ni jedan predmet iz prirode za koji odmah ne vidimo što će od njega nastati. Svaka ta odbačena stvar uspavana je prirodna kreacija koju treba probuditi…

Sanja Bistričić

Želja nam je svakom tom komadu, udahnuti novi život, pritom osvješćavajući o ljepoti, ali i ugroženosti iste – kaže Larisa, svestrana mlada arhitektica koja je u tom zeleno-ljubavno-umjetničkom paru polovica zadužena za vizualni identitet, brending, ambalažu…

Sanja Bistričić

– Da i ambalaža je napravljena od recikliranih materijala. Umjesto da za svoje proizvode kupujemo ambalažu, mi uzimamo kartone s reciklažnih odlagališta u shopping centrima gdje postoje stotine odbačenih ambalaža. Od tih kutija radimo naše s našim logom koji se ne tiska i ne lijepi, nego je on zapravo šablona koju smo sami izradili te ga samo nanesemo s bojom na površinu – otkrila nam je Larisa, divan eko način pakiranja ambalaže.

Sanja Bistričić

– Čvrsto vjerujemo u moć umjetnosti i znamo da nešto privremeno, može doživjeti novu prostornu i vremensku dimenziju. Svi su radovi 101% unikatni te ručno rađeni u našoj radionici u Samoboru – objasnila je Larisa.

Dok razgovaramo, Daniel, kao i svaki umjetnik šuti i nadahnuto stvara, vješto obrađujući drvo, metale, kožu… i pretvara ih u lampe, stolove, daske za rezanje, nakit, držače za nakit, mirisne štapiće…

Sanja Bistričić

– Priroda svojim oblikom sama sugerira da li bi se mogao od njezinih ostataka napraviti stol, poslužavnik, privjesak… Ipak potrebno je puno znanja o drvu, prirodi i materijalima kako bi odabrali one materijale koji su iskoristivi i dugoročno primjenjivi.

Sanja Bistričić

– Uzimamo samo one materijale koji su dovoljno tvrdi i zdravi, a često ih pronalazimo u rijeci gdje se može naići na izvrsno “okamenjeno” drvo. Jednom prilikom koračajući uz pritok rijeke naletjeli smo na kosti. U prvi tren smo se uplašili, a onda smo shvatili da su životinjske i to vjerojatno kravlje. Nevjerojatno, ali saznali smo da lokalni mesari često znaju bacati kosti u rijeku… Kao spomen na sve te ubijene životinje Daniel je napravio skulpturu-lampu te ju nazvali Ropstvo, kao spomen na sva mučenja životinja – objasnila je Larisa.

Sanja Bistričić

Sve njihove radove možete uživo razgledati i kupiti ove subote 15. veljače u Botaničaru na zelenom pop up marketu.

Uživajte u slikama Sanje Bistričić.