Lesnina i studentice TTF-a napravili su cool shopper torbe

U prodaji su nove shopper torbe Lesnine koje su osmislile i dizajnirale studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Lesnina XXXL obogatila je svoju ponudu novim cool proizvodom. Riječ je o platnenim torbama, čije su dizajnersko i idejno rješenje osmislile studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Cijela priča počela je početkom ove godine s natječajem kojeg je Lesnina organizirala za mlade dizajnerske nade. Na natječaju su odabrani radovi Laure–Ane Zdunić, Klare Ergović, Klaudije Curman i Magdalene Juričić.

Nakon pregleda kreativnih studentskih prijedloga, odabrana su rješenja za dvije različite dimenzije torbi i četiri različita vizuala.

„Iako tema dizajnerskog rješenja nije bila zadana, već smo ostavili prostor studentima i dali im slobodu u kreiranju što inovativnijih prijedloga, kod prezentacije pristiglih radova oduševile su nas i ideje i odaziv studenata, stoga je odabir najboljih radova bio iznimno težak zadatak.  Našu odluku o pobjednicima natječaja donijeli smo uzimajući u obzir prijedloge materijala za izradu torbi i njihovu dostupnost, zatim ideje za vizualna rješenja i načine na koje su studenti u dizajn torbe implementirali grafičke elemente Lesnine, kao i izvedivost cijelog kreativnog procesa s proizvodnjom promo torbi.“, naglašava Matija Mandić, direktor marketinga i prodaje Lesnina Hrvatska.

Kao limitirano izdanje nove Lesnina torbe od sada dostupne u svim Lesnina prodajnim centrima u Hrvatskoj i na web shopu. Izrađene su od 100% pamuka i u potpunosti su hrvatski proizvod, rezultat rada mladih dizajnerica sa Tekstilno-tehnološkog fakulteta i tvrtke Naftalina.

Studenti su bili uključeni u cjelokupni proces izrade proizvoda – od ideje, odabira materijala, izrade probnih uzoraka, izmjena i nadopuna, pa sve do finalne verzije torbi, koje od sada kupci Lesnine imaju priliku upoznati.

Dostupne su velika torba pod nazivom „Žuti metar“ (100% pamuk, 280 g/m2, dimenzija: širina 45cm x visina 35cm x dubina 22cm, s 2 ručke, cijena 14,90 EUR), zatim manja torba s vizualom Šarenih stolica u natur verziji te Bijelih stolica u crnoj verziji (100% pamuk, 310g/m2, dimenzija: širina 38cm x visina 42cm, cijena 7,90EUR), te torba Heroj (100% pamuk, 130g/m2 dimenzija: širina 38cm x visina 42cm, cijena 3,90 EUR).