Kreativni dom. Behind the scenes božićnog broja

Izašao je novi broj Lesnininog magazina Kreativni dom. Evo kako smo ga stvarali…

Sjedim u kafiću i gledam curu kako sa zanimanjem čita neki magazin i razmišljam kako je divno vidjeti da i mladi ljudi uživaju čitajući novine. Gledam malo bolje i shvatim da u rukama ima Kreativni dom. Srce mi je kao kuća.

Naime, godinama u suradnji s Lesninom i Nišnim medijskim sadržajima stvaram Lesninin magazin Kreativni dom i u tom poslu baš jako guštam. Imam osjećaj da je magazin svaki put sve bolji…

Dobra vijest je da je Kreativni dom izašao te da ga besplatno možete preuzeti u svim Lesnina centrima diljem Hrvatske.

No, prije nego što zavirimo u stranice magazina, ispričat ću vam kako smo ga ovaj put stvarali, gdje smo ga snimali, što smo sve saznali te zašto svi volimo raditi na tom magazinu.

Eksplozija je to kreativnosti, timskog rada, lijepih stvari, ambijenata…

Jeste li ikada zamišljali koji bi bio osjećaj da možete odabrati što god poželite iz svog omiljenog dućana, da možete posložiti sve kako vam se sviđa, da se možete poigravati sa stilovima, igrati se s bojama, teksturama, u različitim divnim ambijentima? E tako se otprilike mi osjećamo kada stvaramo Kreativni dom.

U suradnji s timom iz Lesnine i suradnicima iz Nišnih medijskih sadržaja dogovorimo se za teme, tekstove, editorijale, prijelom… Najzanimljiviji je onaj dio kada biramo kuću i namještaj za snimanje – a to izgleda tako da izaberemo kuću koja nam se svidi, odemo u Lesninu, odaberemo namještaj i dekoracije, sve zapakiramo i potrpamo u kamione… i san postaje stvarnost.

Ok. Samo na par dana, ali svejedno, ogroman je gušt posložiti kuću do zadnjeg detalja, stilizirati mnoštvo setova i editorijala, a potom sve to posnimiti.

A što smo vam ovaj mjesec pripremili? Ono što najviše volimo – glavna tema broja je Božić na elegantan način.

Za snimanje editorijala odabrali smo jednu divnu kuću u Istri. Nalazi se u malom selu Gajana, nedaleko Vodnjana, i idealna je kuća za odmor. Već vidim kako bi tu bilo lijepo uživati u zalascima sunca uz bazen, roštiljati, družiti se s obitelji i prijateljima…

No, nema vremena za ljenčarenje. Naš zadatak je da tipičnu summer house pretvorimo u kuću u kojoj bi divno bilo provesti božićne blagdane.

Kao glavnu temu odabrali smo eleganciju s prizvukom tihog luksuza – off white s puderastim i roskastim detaljima.

Glavne zvijezde bili su bijeli bor (link) te kutna garnitura (link), a uz njih tu je mnoštvo jastuka, tepiha, roskastih i bijelih detalja s profinjenim božićnim motivima.

Bijeli konjići, patuljci, pahulje, lampice… samo su neki od detalja s kojima smo željeli ispričati priču o trendovima za uređenje doma.

A što je ove godine trend? Tihi luksuz, elegancija, topli minimalizam, boje…

Na linku vam je pdf kompletnog magazina kojeg besplatno možete preuzeti u Lesnina centrima te otkriti novitete, trendove te mnoštvo savjeta za kupnju garnitura, kreveta, kuhinja, kožnog namještaja…

Evo još par fotografija sa snimanja…