Kolekcija koja slavi ljepotu, eleganciju i profinjenost drva

Drvo i kvalitetni materijali uvijek su naš prvi izbor. Zato nam se jako svidjela nova Kareova kolekcija Ravello koju potpisuje ugledni danski dizajner Morten Georgsen

Namještaj od punog drva jako se vraća u modu, iako nam se ponekad čini kao i da nikad nije izašao. Drvo je zapravo klasik. Klasik koji u različitim kombinacijama i bojama može izgledati posve suvremeno, neočekivano i trendovski, a opet i tradicionalno, klasično, bezvremensko.

KARE HRVATSKA

Zato mi se jako svidjela nova Kareova kolekcija Ravello koju je izradio poznati danski dizajner Morten Georgsen, koji je svoje iskustvo i slavu stekao radeći za Bang&Olufsen, Bo Concept te brojne druge ugledne proizvođače, a upisao se u povijest dizajna kao autor prvog rasklopivog mramornog stola na svijetu.

KARE HRVATSKA

Jednostavno ali značajno, glavna je filozofija njegovog rada.

Georgsen uvijek stvara klasičan, ali bezvremenski dizajn te inzistira na vrhunskoj izvedbi, kvalitetnim materijalima i suvremenim tehnologijama utemeljenim na obrtničkoj tradiciji.

KARE HRVATSKA

Upravo takva je i kolekcija Ravello čije su zvijezde – komode, ormari, stolovi napravljeni od jednog vrlo posebne vrste drva – ružinog.

Naime, ružino drvo je egzotična vrsta drva koja raste u kišnim šumama i prašumama Amazone i iznimno je cijenjeno zbog svojih vrlo posebnih karakteristika. Od njega se rade najcjenjenija glazbala, kutije za nakit, kompasi, ukrasi te skupocjen namještaj. Prema vjerovanju Brazilaca, njegova crvena boja u dom unosi sreću, ljubav, život te je ružino drvo simbol dobrog ukusa i bogatstva.

KARE HRVATSKA

Ružino drvo omogućuje da namještaj bude gladak, elegantan, finih jednostavnih linija, a istovremeno da ima luksuzan izgled što je zapravo i glavna odlika ove posebne kolekcije.

KARE HRVATSKA

Osim drvenih komada nova Kareova Ravello kolekcija obogaćena je rasvjetom, coffee tableovima i asesoarima koji se izvrsno dopunjuju s postojećim kolekcijama.

KARE HRVATSKA

Da ne duljim, uživajte u divnom Kareovom editorijalu, a sve detalje, dimenzije i cijene možete provjeriti na stranici www.kare.hr.

KARE HRVATSKA

Krećemo s mojim favoritima, divnim posuđem, vazama, lampa… savršenim detaljima.