Kakva rasvjeta je trenutno ‘in’? Elegantna, tanka, retro…

Vodim vas u jedan mali dućan s baš takvom rasvjetom. Idemo u Marnic u zagrebačku Ilicu

Odlična vijest. Dućan Marnic dobro je čuvana tajna zagrebačkih interior dizajnera i arhitekata te jedan od onih salona namještaja i dekoracija koji prvi ima sve što je ‘in’ na Instagramu, Pinterestu, ali i na svjetskim sajmovima namještaja. Izvrsna vijest je što ove godine Black Friday u Marnicu traje dulje, tako da su im svi artikli sniženi do kraja mjeseca, a poseban popust od 25 posto je na njihovu rasvjetu.

AROMAS / MARNIC

D rasvjetu. Aromas del campo. Rasvjetu poznatog trendovskog španjolskog proizvođača koji se specijalizirao baš za dekorativnu i trendovsku rasvjetu. Da, onu koju viđamo po Pinterestu i Instagramu i pitamo se gdje je se može kod nas nabaviti, a da pritom baš i ne bankrotiramo.

AROMAS / MARNIC

Naime, vjerojatno ste primijetili, trendovi u dekorativnoj rasvjeti jako su se promijenili. Staklene kugle s bijelim mliječnim staklom jako su in, a gotovo u potpunosti su istisnule donedavno dominantne edisonke.

AROMAS / MARNIC

Bijele staklene kugle danas se pojavljuju u svim mogućim kombinacijama – kao dio velikih crnih metalnih konstrukcija, pojedinačne kugle u kombinaciji s mjedi ili kugle s ponekim dekorom na tekstilnom kablu…

AROMAS / MARNIC

Općenito vrlo popularni su lusteri s bogatim, ali opet vrlo elegantnim grozdovima koji malčice podsjećaju na secesijske, art deco i bauhaus lustere koji su bili popularni 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća.

AROMAS / MARNIC

Baš kao u secesiji, osim kugli vrlo popularan motiv je list, ali i još jedan jako retro moment – zidne lampe.

AROMAS / MARNIC

Zidne lampe donedavno su bile rezervirane samo za uzglavlja, no sada se vraćaju na velika vrata i u hodnike, kuhinje, dnevne boravke…

AROMAS / MARNIC

Izvrstan izbor zidnih lampi ima španjolski brend Aromas del Campo koji je trenutno jedan od zanimljivijih novijih brendova u svijetu rasvjete.

Aromas lampe su visoko estetizirane, elegantne, profinjene i divno se uklapaju i u moderne prostore, ali i u starinske s visokim stropovima i štukaturama…

AROMAS / MARNIC

Upravo takva dekorativna rasvjeta je trenutno ‘in’ – ona koja bez problema može stajati i u nekom suvremenom asketskom interijeru s mnoštvo betona, ali i u starinskom građanskom stanu.

AROMAS / MARNIC

Da ne duljim, evo mojih favorita iz Marnica. Btw naziv dućana se čita sa slovom K na kraju, a ne Ć, niti C.

AROMAS / MARNIC

Evo i mojih favorita koje do 30. studenog možete nabaviti s popustom od 25 posto.