Kako unijeti mediteranski duh u dom? Evo prijedloga…

Ljeti se najviše opuštamo uz boje, oblike, mirise, zvukove koje podsjećaju na Mediteran. Evo naše liste 20 predmeta iz Lesnine s kojima ćete postići ugodnu mediteransku atmosferu u svom domu

Mediteran je čista inspiracija. Boje, mirisi, zvukovi, teksture… More, kamen i sol, sunce, željeni hlad te vjetar koji raznosi miris lavande, smilja, ružmarina… Okusi i ljepota jednostavnog života – sve je jedinstveno i neponovljivo, a opet tako opušteno i nepretenciozno. Mediteran uistinu inspirira i liječi…

I zato svi toliko sanjamo za tim danima u godini kada smo na plaži, odmaramo se, uživamo, punimo baterije i inspiriramo se ljepotama svakodnevice, nepretencioznosti i jednostavnog života.

Na moru je normalno u papučama ići do ribarnice, sjesti na kavu u kupaćem kostimu i pareu, spontano dogovoriti ručak i cijeli dan bez grižnje savjesti samo ležati…

Polaganost, spontanost, jednostavnost, prizemljenost… sve to stoljećima se zrcali u ljudima i njihovim kućama, stapajući ih u skladan krajolik po mjeri čovjeka. No, i taj se krajolik s vremenom mijenja. Od nekadašnjih malih, skromnih i jednostavnih kamenih kuća, do luksuznih mediteranskih vila s bazenima i ogromnim staklenim stijenama.

No, što je esencija mediteranskog stila, bez obzira radi li se o suvremenoj vili s bazenom ili o tradicijskoj kućici s kamenim zidovima i malim prozorima?

Jednostavna i pomalo romantična estetika: svijetli i topli tonovi, grublje teksture, prirodni materijali poput keramike, drva, jute, lana, pamuka te puno mediteranskog bilja.

Svakodnevni život na Mediteranu pun je opuštene i vesele atmosfere. Svaka zemlja mediteranskoga kruga ima svoju tipičnu paletu boja, tkanina i tekstura, ali i brojne zajedničke karakteristike.

Boje su uglavnom nadahnute suncem, a prevladavaju bijela, bež, plava, tirkizna, maslinasta, boja lavande, tople boje pijeska. Iz toplog spektra tu su još i terakota, crvena, ponegdje i jarko ružičasta i žuta.

Detalji su funkcionalni i ne opterećuju interijer. Opći dojam je bezvremenski, elegantan, nepretenciozan, jednostavan, pročišćen, svjež i ugodan ambijent.

A upravo takav ugođaj često želimo unijeti i u svoje domove. Kako bi vam u tome pomogli, odabrali smo 20-ak proizvoda iz Lesnine koji odišu mediteranskim stilom i koji se mogu uklopiti u svaki ambijent – i moderniji i tradicionalniji.

Btw, puno tih proizvoda trenutno je na akciji, a cijene, dimenzije i detalje možete saznati klikom na link ispod svake od fotografija.

KUHINJSKI BLOK JASMIN, LESNINA (LINK)
VAZA, LESNINA (LINK)
VAZA, LESNINA (LINK)
ZIDNA POLICA ANNIKA, LESNINA (LINK)
DASKA ZA REZANJE, LESNINA (LINK)
VRTNA GARNITURA Jasmine, LESNINA (LINK)
LOUNGE GARNITURA LIeboch, LESNINA (LINK)
VRTNA ŠKOLJKA DAY DREAM, LESNINA (LINK)
VAZA, LESNINA (LINK)
STOLICA, LESNINA (LINK)
BARSKA STOLICA, LESNINA (LINK)
FOTELJA, LESNINA (LINK)
KOŽNA FOTELJA, LESNINA (LINK)
UKRASNI JASTUK, LESNINA (LINK)
RETRO POMOĆNI STOLIĆ JULIE, LESNINA (Link)
STOLICA, LESNINA (LINK)
FOTELJA VISEĆA Panama, LESNINA (LINK)
FOTELJA ZA PLAŽU SEE, LESNINA (LINK)
VRTNA SKLOPIVA STOLICA TROGIR, LESNINA (LINK)