Kako su pročišćivači zraka, ovlaživači, difuzori… postali hit

Ikea je lansirala pročišćivače koje više nećete htjeti skrivati po domu jer uistinu izgledaju dobro…

Sjećam se kada smo prije 7 godina upalili grijanje. Suhi nos, slinice, hroptanje, na koži moje bebice atopijski dermatitis. Očajna sam bila. No, jedna rečenica pedijatrice nas je spasila: “Obavezno nabavite ovlaživač zraka”.

Ta mala naprava nije bila spas samo za našeg malenog Fabijana, nego za sve nas, pa tako i za moju suhu kožu i kosu. Nevjerojatno je koliko ovlaživač zraka pomaže u sezoni grijanja.

SANJA BISTRIČIĆ

Entuzijastično sam pričala svima oko sebe o toj čudesnoj napravici koja mjeri kvalitetu zraka u prostoriji te ga potom optimalno ovlažuje i ionizira čineći ga idealnim za disanje…

No, do pojave korone, ovlaživači, ionizatori i difuzori bili su prilično rijetki artikli na zabačenim policama. I onda se dogodilo novo, novo vrijeme.

IKEA

Pročišćivači zraka, ovlaživači, difuzori… postali su hit-artikli i sve češća tema razgovora je gdje nabaviti najbolji i najljepši model.

No, ono što primjećujem je da su proizvođači tih napravica u posljednje vrijeme malo poradili na dizajnu, a Ikea je upravo lansirala pročišćivače s još jednom funkcijom – mogu biti i stolići.

IKEA

Najnoviji IKEA pročišćivač zraka zove se STARKVIND i namijenjen je zatvorenim prostorima te dolazi u dvije različite verzije, kao podni model ili kao stol s pročišćivačem.

IKEA

Uz njega tu je i FÖRNUFTIG, pročišćivač koji sadrži predfilter za uklanjanje velikih čestica poput kose i prašine te filter koji uklanja manje čestice u zraku poput prašine i peludi. Istodobno rješava neugodne mirise poput pušenja i kuhanja, a posebno je dizajniran za korištenje u manjim prostorijama. Uz samostojeću varijantu, cool je i što se može montirati na zid.

IKEA

VINDRIKTNING senzor kvalitete zraka detektira neugodne i štetne čestice u domu, a prikazuje tri razine kvalitete zraka, i to crvenim, žutim ili zelenim svjetlom. Senzor se, ovisno o potrebama, može postaviti bilo gdje u interijeru i podsjetnik je da trebate prozračiti prostor.

IKEA

Nedavno smo baš imali temu o prozračivanju prostora… Btw jeste znali da 60 posto ljudi prerijetko otvara prozore i prozračuje? Evo linka i fotografija nekih meni lijepih ovlaživača, difuzora, ionizatora…

PRANAROM
PRANAROM
ELECTROLUX
BIOETRERICA
IKEA
IKEA
ELECTROLUX
NIKKI AMSTERDAM
GORENJE