Kako danas provesti dan? Vodič po događanjima po gradu

Počeo je Cest is d’best, Ljeto na Štrosu, Floraart… Ukratko, pred nama je jedan od zabavnijih vikenda u Zagrebu. Evo što nas sve očekuje

Ljeto u Zagrebu uistinu postaje sve zabavnije i raznovrsnije, a ako ste slučajno odlučili ovaj vikend ostati u gradu, onda bi se mogli uistinu lijepo zabaviti. Evo ukratko što nas sve očekuje…

HOUSE DOCTOR

Za početak možda da prošetate do Zrinjevca na Cest is D’best i uživate i nekoj od radionica izrade lampiona, lutke zmaja, maski pande… Ondje ćete moći učiti engleski na travi, gledati mnoštvo dječjih predstava, a zatim se preseliti na Cvjetni trg gdje vas očekuju brojne predstave i performansi.

Osim na Zrinjevcu i Cvjetnom, koncerti, performansi i brojna događanja vas očekuju na cijelom tom potezu uključujući Bogovićevu, Europski trg, Tkalčićevu, a koncerti, predstave i zabava se nastavlja i na Gornjem gradu jer upravo počinje Ljeto na Štrosu koje će trajati sve do konca rujna.

HOUSE DOCTOR

Organizatori kažu: nemojte kuhati 5 dana jer možete uživati na d’Best Food Cornerima na Europskom trgu i Zrinjevcu u turskoj, indijskoj, indonezijskoj, kineskoj, meksičkoj i domaćoj kuhinji.

Osim u centru, u gradu je još jedna velika manifestacija, a riječ je o 53. Floraartu gdje ćete moću uživati u cvjetnim instalacijama te bogatom programu te nabaviti biljke za svoje balkone i domove po nešto povoljnijim cijenama.

Evo par fotografija kako izgleda ovogodišnji Floraart.

No, priča se tu tek zahuktava.

Navečer na stadionu NK Zagreb je koncert Prljavog kazališta, u subotu na Šalati Psihomodopop, a za vikend na Jarunu počinje We Love Sound festival.

Ljeto počinje i s Animafestom koji započinje u ponedjeljak s mnoštvom divnih animiranih filmova te u srijedu s Tjednom suvremenog plesa koji će se održati od 6 do 12. lipnja. Nakon toga počinje i Design Distrikt o kojem sam vam ovih dana pisala…

…a kada vam je dosta svih mogućih događanja i buke, moja preporuka je da odete u Muzej za umjetnost i obrt na izložbu Šezdesete u Hrvatskoj.

Naravno, još bolja opcija je odlazak u prirodu, na piknik s dragim ljudima… Ja danas ipak to biram.

HOUSE DOCTOR