Jedan stolac za sve namjene – za ured, blagovaonicu, terasu…

Počeo je Milano, evo mog prvog favorita – Antonio Citterio za Kettal

To je onaj tjedan u godini kada sve vrvi novitetima. Da, počeo je Milano, a mi ćemo vam ovih dana predstavljati novitete koji su nas oduševili. Priču počinjemo s novom kolekcijom  talijanskog dizajnera i arhitekta Antonia Citteria za tvrtku Kettal. Riječ je naime, o kolekciji Eolias koja je inspirirana vulkanskim otocima u Eolskom arhipelagu te tamošnjem načinu življenja gdje se briše stroga granica između interijera i eksterijera.

Dakle, ideja je da ista kolekcija predmeta svoju primjenu može naći u interijeru i eksterijeru – kao blagovaonski stolac, uredski, vrtni stolac, stolac za dnevni boravak…

Kolekcija je napravljena od kombinacije prirodnih i sintetičkih materijala i to u prvom redu od aluminija i pruća što mu daje svestran izgled i namjenu.

Fokus je na svestranosti i održivosti, a kolekcija se sastoji od namještaja s malim varijacijama koji nose ime po otocima iz Eolskog arhipelaga.

Sklopivi stol zove se Eolias Lipari, a s obzirom da je Lipari najveći otok, upravo po njemu je i najveći predmet u kolekciji dobio ime.

S obzirom da je srce kolekcije stolac s prućem, on je dobio ime Eolias Salina i to po otoku koji je srce arhipelaga.

Verzija s vanjskim ratanom preuzima ime Eolias Panarea. Panarea je najmanji otok, najomiljeniji i najprometniji ljeti. Stoga je to naziv verzije koja je prvestveno namijenjena za boravak na otvorenom.

Outdoor kolekciju čine stolovi od tikovine, fotelje koje se mogu složiti, klupska fotelja i lounge klupska fotelja i vanjska blagovaonska fotelja od ratana. Indoor verzija ima sve navedeno, plus fotelju s kotačićima i razne dodatne materijale i jastuke.

Uživajte u kolekciji…